Haberler

Kıbrıslı turizmciler BDDK’nın kararını düzeltmesini bekliyor

KKTC’nin yurtdışında TL kullanan tek ülke olduğunu hatırlatan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, BDDK’nın kararını mantığa aykırı olarak nitelendirdi.

Kıbrıslı turizmciler BDDK’nın kararını düzeltmesini bekliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yurtdışı seyahatlerinde kredi kartlarına taksiti durdurmasına KKTC’den sert tepki geldi. Konuyla ilgili olarak Kıbrıs Yenidüzen Gazetesi’ne konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, BDDK’nın kararını “mantığa aykırı” olarak nitelendirdi.

“TL kullanan tek yurtdışı ülkesi biziz”

BDDK’nın kararının Kuzey Kıbrıs turizmine ciddi zararlar vereceğine dikkat çeken Çağıner, “Dünyada TL kullanan tek yurtdışı ülkesi biziz. Aslında sehven alınmış bir karardır. Konuyu ivedi bir şekilde gerekli mercilere bildirdiler. Önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili olarak düzeltme kararı alacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)