Haberler

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi otele kavuşacak

Hakkari'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezi, yeni sezonda 4'lü telesiyej ve yeni pist alanlarıyla yurt içi ve dışından gelecek kayak tutkunlarına ev sahipliği yapacak.

Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi otele kavuşacak

Kayak merkezinin pist alanlarında incelemede bulunan Hakkari İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşit Güldal bu sezon kayak merkezinde İran ve Irak'tan turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

100 yataklı otelin yapımına İlkbaharda başlanacak

Kayak merkezini 2010 yılında hizmete açtıklarını belirten Güldal, " 2015 yılında Valilik ve DAKA'nın katkıları ile kayak evi, kafeterya ve restoran yaptık. Pistlerimiz 250 metreden bin metreye çıkardık. Daha sonra ise 15 milyon liralık yeni bir proje yatırımı oldu. Son aşamaya da gelindi. Hafta sonları burada 5 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında Hakkari Valiliğimiz kayak merkezi için de 100 yatak kapasiteli 50 odalı bir otel ihalesini de yaptı ve ilkbaharda yapımına başlayacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)