Haberler

Golf turizminde tekrar zirveye doğru

Türkiye’de golf turizminin kalesi olan Belek'te ilk 10 aya ait rakamlar yüz güldürdü.

Golf turizminde tekrar zirveye doğru

Türkiye’de golf turizminin kalesi olan Antalya Belek, 2014 yılında 513 bin oyuna ev sahipliği yapmış ama turizmdeki krizin etkisiyle 2017’de bu sayı 289 bine kadar inmişti. Bu yıl tekrar yükselişe geçen rakamlarla yılın ilk 10 ayında 382 bin 960 oyuna ulaşıldı. Uluslararası Golf Birliği (IAGTO) Türkiye Başkanı Cahit Şahin, 2012’nin 550 bin oyunla zirve yılı olduğunu, 2019’da bu rakamın tekrar yakalanacağını söyledi. Bu yıl yaşanan toparlanmadan sonra 2019’da ise 555 bin oyunla tekrar zirveye ulaşılması bekleniyor.

8 ayda 125 milyon Euroluk gelir

Ekonomist Dergisinden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre golf turizminde Türkiye’nin en önemli rakipleri İspanya ve Portekiz. İspanya’da 300, Portekiz’de ise 80 golf sahası var. Cahit Şahin, Belek’te 14 tane 18 delikli, 4 tane de 9 delikli olmak üzere 18 golf sahası olduğunu, Türkiye genelinde de 23 golf sahası bulunduğunu söylüyor. Şahin, Türkiye’nin sekiz ayda 125 bin golfçü ağırlayıp 125 milyon Euro kazandığını belirtiyor.

Yeni bölgelere ihtiyaç var

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Genel Müdürü Bekir Akkaş mevcut golf sahası sayısının gelen talebi karşılamadığını belirterek yeni bölgelere ihtiyaç olduğunu söylüyor. Akkaş, bu konuda şöyle konuşuyor: “Golf sahası olarak ön izin ve tahsisi verilmiş bölgeler olan Kuşadası, Bodrum Pamucak, Söke, Marmaris, İzmir ve çevresi, Tarsus’taki golf sahalarının yapılmasında fayda var. Aynı zamanda, Kapadokya, Bolu-Abant çevresi, Kastamonu, Karadeniz sahil şeridindeki şehirler (özellikle Samsun ve Artvin) golf sahaları ve golf turizmi için düşünülmeli. Zaten bu yöreler Kültür ve Turizm Bakanlı-ğı’nın golf turizmi için planlamasında olan ve ayrıca Golf Federasyonu’nun da destek verdiği bölgeler.”


Yorumlar (0)