Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner KKTC'de Ocak ayında otel doluluklarında yüzde 20 civarında düşüş olduğunu söyledi. Yazılı açıklama yapan Çağıner, 2019 Ocak ayında 2018'in aynı ayına göre yüzde 10 düşüş yaşandığını, toplam geceleme de ise yüzde 7 düşüş gerçekleştiğini belirtti. Çağıner, “Ülkede gerçekleşen ilave yatak arzı ile geçen yılki otel doluluk oranlarına kıyasla yüzde 20 civarı düşüş gerçekleşmiştir. Bu örnek bize çarpıcı bir şekilde doğru planlama yapılmadığı zaman yaşanabilecekleri göstermektedir” dedi.
Geçen yıldan bu yıla yatak arzının gelen turist sayısının üzerinde arttığını belirten Çağıner, "Bu bize turizmde planlamanın doğru yapılmadığını gösteriyor. Doğru planlama için sadece ilave yatak hedefi koymak yetmez, bu ilave yatakların nasıl pazarlanacağı, potansiyel misafirlerin ulaşımlarının nasıl sağlanacağının planlanması gerekmektedir.” diye konuştu.
Türkiye'den düşüş var
KITOB Başkanı Çağıner, Türkiye'den gelen turist sayısında da geçen yıla oranla gözle görünürü bir düşüş olduğunu söyledi. Çağıner, ileriye yönelik rezervasyonlarda da durgunluk olduğunu dile getirdi.