Doğu Avrupa'nın önde gelen havayolu şirketlerinden Budapeşte merkezli Wizz Air'in CEO'su József Váradi, Condor'un LOT'a satışına sert tepki gösterdi. Almanya Münih'teki Avrupa Havacılık Sempozyumu'nda konuşan Váradi, LOT'un ana şirketi PGL'nin Condor'u satın almasını 'Saçmalık' olarak nitelendirdi.
Hükümetin iflastan kurtardığı şirket bu satın almayı nasıl yapabilir
Wizz Air'in söz konusu satın almaya karşı çıkmak için Avrupa Komisyonu ile resmi olarak temasa geçtiğini açıklayan Váradi, LOT'un yıllarca Polonya hükümeti tarafından desteklendiğini ve birkaç yıl önce Polonya hükümeti tarafından iflastan kurtarıldığını söyledi. Varadi, " Varşova her havayolu için sefil bir yer. Çünkü hükümet LOT'u desteklemek için her şeyi yapıyor." diye konuştu.
Alman hükümetinin Condor'a sağladığı mali desteği de eleştiren Váradi, " İngiltere hükümeti Thomas Cook'la ilgili pazarın kurallarının uygulanmasına izin verdi. Almanya'da bunu yapmalıydı" dedi.
Alman iş ve seyahat dergisi Fvw Travel'de yer alan habere göre Avrupa Havacılık Sempozyumu'nun 120 katılımcısından önemli bir kısmının kafası Condor - PGL anlaşmasıyla ilgili karışık. Katılımcıların yaklaşık % 50'sinin bu anlaşmaya şüpheyle yaklaştıkları belirtiliyor.
Bu arada Condor, PGL'nin satın alma işleminin devralınmasının AB yetkilileri tarafından onaylanacağından emin. Havayolu satış ve pazarlama direktörü Paul Schwaiger " Düzenleyici makamların PGL tarafından devralınması için onaylanmasının sorun olmayacağına inanıyoruz." dedi.