Asya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze düzenlediği basın toplantısında, Rus turistlerin yılbaşı dönemindeki yurtdışı tatil taleplerinin, geçen yıla göre ortalama yüzde 60 arttığını belirtti.
Lomidze artan taleplerle ilgili, “Biz ortalama rakamı çıkardık, bu da yaklaşık yüzde 60. Son birkaç yılın yurtdışı talebinde eşi benzeri görülmemiş bir artış” ifadelerini kullandı.
Lomidze, “Tur operatörleri, geçen yıla göre belirgin bir artış kaydediyor. Bazı şirketlerde bu oran yüzde 70’i, bazılarında ise yüzde 30’u aşıyor. Ortalama artış oranını yaklaşık yüzde 60 olarak hesapladık. Bu, son yıllarda yurtdışı destinasyonlarda eşi benzeri görülmemiş bir sıçrama anlamına geliyor. Bunun birçok nedeni var: güçlenen ruble, tatilde güneşi görmek isteyen istikrarlı talep… Ancak en önemli etkenlerden biri, yılbaşı turlarındaki fiyat hareketleri” dedi.
En belirgin fiyat düşüşlerinin Türkiye, BAE, Mısır ve Tayland’da yaşandığını ifade eden Lomidze, Vietnam’daki fiyatların değişmediğini vurguladı.

Asya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze