Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan ve son yıllarda büyük bir su kaybı yaşayan Isparta'daki Eğirdir Gölünün kurtarılması için çözüm beklenirken ünlü Altınkum Plajında 5 katlı otel inşaatına başlanması tepki çekti. Odatv'den Yusuf Yavuz'un haberine göre inşaat çalışmalarına başlanan otelin göle ait kıyıya yapıldığını savunan Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, bölgeye daha önce camii ve AVM inşa edilerek yapılaşma yolunun açıldığını belirterek, "Zemini tamamen kum olan ve halkın günübirlik kullanım alanı olan bölgede otel inşaatına izin verilmesi gölle ilgili koruma yasalarına ve özel hükümlere aykırıdır" diye konuştu.
Yalnızca günübirlik ünitelere izin var
Otel inşatına izin verilen kumsalın kıyı kenar çizgisi içinde kaldığına işaret eden Kesici, gölle ilgili çıkarılan özel hükümlere göre ilk 270 metrelik kıyı çizgisinde yalnızca günübirlik turistik ünitelere izin verildiğine dikkat çekerek bu alanda inşaat yapılmasının yasak olduğunu söyledi. Göl kıyısında bulunan vatandaşlara ait arazilerin bir çoğunun gölü korumak amacıyla kamulaştırıldığını belirten Kesici,"Stratejik önemde su kaynağı olan gölü korumak için halkın arazileri kamulaştırılırken Altınkum Plajında 5 katlı otel yapımına izin verenler kimlerdir? Özel hükümler sadece bazı vatandaşlar için mi geçerlidir? Bu inşaatı yapanların arkasında kim ya da kimler vardır? Bu soruların yanıtının kamuoyuna verilmesi gerekiyor" dedi.
Belediye 'Yasaya uygun' dedi
Eğirdir Belediyesi ilgilileri ise 5 katlı otel inşaatının izinli ve yasalara uygun olduğunu belirtti. Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de inşaatla ilgili inceleme yaptığını ve uygun bulduklarını belirten belediye ilgilileri, yapının apart otel olarak kullanılmasının planlandığını kaydetti.