Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), yapılan olağan genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Hasan Ağalar Konağı’nda yapılan toplantıda hem yeni dönem çalışmaları ele alındı hem de yönetim kurulu içerisindeki görev dağılımı netleştirildi. Vakıf, Alanya turizmini uluslararası alanda tanıtma hedefi doğrultusunda yeni döneme hızlı bir başlangıç yaptı.
ALTAV’da görev dağılımı netleşti
Toplantı sonucunda Abdurrahman Açıkalın yeniden yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam etti. Başkan yardımcılığına Gökçe Aydoğan Ergün seçilirken, muhasip üyelik görevine Şükrü Cimrin getirildi. Kurumun basın ve medya iletişimini yürütecek isim ise Alper Gencelli oldu. Gencelli, basın sözcüsü olarak görevine devam edecek.
Alanya turizmi için yeni dönem hedefleri
ALTAV Basın Sözcüsü Alper Gencelli, yeni dönemin ilk toplantısında Alanya’nın turizm vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gencelli, şehrin tarihi, kültürel ve sportif değerlerinin uluslararası turizm pazarında daha güçlü şekilde tanıtılacağını ifade etti. Ayrıca mevcut projelerin sürdürüleceği ve Alanya’nın marka değerini artıracak yeni stratejilerin devreye alınacağı belirtildi. Kurumun, turizmde kurumlar arası iş birliğiyle daha güçlü bir yapı hedeflediği vurgulandı.
Tanıtımda çok yönlü strateji vurgusu
ALTAV yönetimi, Alanya turizmini sadece deniz-kum-güneş ekseninde değil, kültür, tarih ve spor gibi farklı alanlarla birlikte tanıtmayı amaçlıyor. Bu yaklaşımın, şehrin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırması hedefleniyor.
Yeni dönemde, tanıtım faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için dijital ve uluslararası projelerin de gündemde olduğu ifade ediliyor.