Aeroklup'un açıkladığı verileri haberleştiren RBC gazetesi, nisan ayında da oranın yüzde 47 olarak tespit edildiğini yazıyor.
Savaşın başlamasıyla başka ülkelere çalışmaya gittiler
Aeroklup yetkilileri, tek yön bilet alanların, büyük oranda Rusya yerine başka bir ülkede çalışmaya karar verenlerden oluştuğunu belirtiyor. Buna göre bilişim, danışmanlık ve finans sektörleri başta olmak üzere uzman niteliğindeki çalışanlar mart ayında itibaren Kazakistan, Türkiye, Özbekistan, İsrail, Ermenistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne tek yön bilet aldı.
Rusya Dijital Dönüşüm Bakanı Maksut Şadayev, Ukrayna'ya düzenlenen işgal operasyonundan sonra ülkeden ayrılanların yüzde 80'inin geri döndüğünü ileri sürmüştü. Şadayev iddiasını sim kart kullanım verilerine dayandırmıştı.
Federal Güvenlik Servisi FSB de yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan ayrılan insan sayısını 3,88 milyon olarak açıkladı. Bu sayı 2021'in aynı döneminde göre yüzde 46 daha yüksek. (Turkrus)