Haberler

Uber için 'İstanbul' bitti

Uber, İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini 31 Mayıs Cuma itibariyle durdurduğunu açıkladı. Uber Türkiye'de yoluna nasıl devam edeceğini de açıkladı.

Uber için 'İstanbul' bitti

Uber, İstanbul'daki UberXL faaliyetlerini bugünden itibariyle durdurduğunu açıkladı.

Uber'in bugün dünyada 63 ülkede, 700’den fazla şehirde günde 15 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlayan global bir teknoloji platformu olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Uber, 2014 yılı itibariyle İstanbul’da hizmet vermeye başlamış ve güvenli ulaşımın popüler seçeneği haline gelmiştir. Türkiye’de 4 milyondan fazla kullanıcı uygulamamızı indirmiş, 12,000 UberXL sürücü ortağı ile 6,000 şirket Uber sayesinde gelir elde etmiştir.

Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul’daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

Uber olarak Türkiye’ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.

Bize güvenen tüm yolcularımıza ve her koşulda saygınlık ve profesyonellikleri ile örnek olan her bir UberXL sürücü iş ortağımıza çok teşekkür ediyoruz."

Erdoğan "Uber bizde bitmiştir" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs'ta İstanbul'da esnaf ve sanatkârlarla iftarda bir araya gelmiş ve " Türkiye Cumhuriyeti'nde UBER diye bir şey yok. Bizde bitmiştir" demişti.

UBER sürücüleri dün akşam AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ı ziyaret etmişti. Sürücüler bugün saat 12:00 itibariyle UBER'in faaliyetlerini sona erdireceğini ifade etti. Binali Yıldırım, "Çekilme kararını bundan çok önce aldılar. Size açıklamadılar." ifadesini kullandı. UBER'in artık Türkiye'de sadece sarı taksi çağırma hizmeti vereceği ifade ediliyor.

Bu saatten sonra iş yapma şansları yok

Sürücülerin UBER'in kesilen cezalar sebebiyle Türkiye'den çekildiğini belirtmesi üzerine Yıldırım, " Sizin Uberle işiniz yok. Bu adamların burada bu saatten sonra iş yapma şansları yok, bunu bilin. Bu kararı da Cumhurbaşkanımızın konuşması üzerine falan almış değiller. Bunların mahkemeleri var biliyorsunuz. Bunlar bu kararı çok önce almışlar. Normalde bu kararı sizinle paylaşmaları gerekiyordu. Dürüst davranmadılar” dedi.

Yorumlar (0)