Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Ahmet Gürkaynak, 21 Mart Cuma günü Türkiye Otelciler Birliği'ni ziyaret etti. Gürkaynak'a TUSİD Başkan Yardımcısı Güçlü Kaplangı ve TUSİD Direktörü Evren Kulaçoğlu da eşlik etti.
Gastronomi sektöründe yer alan STK'lar arasındaki iletişimsizliğe dikkat çeken Gürkaynak, mevcut durumun hedefsiz ve verimsiz projelerin ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi. TUSİD yönetimi ve üyeleri olarak birçok projeye destek verdiklerini anlatan Gürkaynak, "Artık hedefli ve sektörün geleceğine yönelik projelerin içinde olmak istiyoruz" dedi.
" TÜROB ile TUSİD arasındaki bağları güçlendirelim"
Turizm sektöründe yaşanan krizin kendi sektörlerinde bu yıl daha fazla hissedilmeye başladığını anlatan Gürkaynak, TÜROB Başkanı Timur Bayındır'a turizm sektörü ile TUSİD üyeleri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi teklif etti.
Timur Bayındır: Renovasyon pazarını gözden kaçırmayın
Türkiye'nin turizm sektöründeki mevcut yatırım büyüklüğüne dikkat çeken TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise her koşulda sektörün toparlanacağına ve yoluna devam edeceğine olan inancını koruduğunu söyledi.
TÜROB olarak yeni yatırımlardaki düşüş trendine değinen Bayındır, mevcut otel stokunun büyüklüğünü hatırlatarak, "Türkiye'de çok sayıda renovasyona ihtiyaç duyan otelimiz var. Üyelerinizin bu konuya eğilerek her iki tarafa da kazandıracak çözümler sunmasını bekliyoruz" dedi.