TÜRSAB iflas etti!

TÜRSAB iflas etti!
05 Aralık 2017, 13:23

Bildiğiniz üzere geçen hafta sonu TÜRSAB’ın 23. Olağan Genel Kurulu yapılacaktı. Ancak her zaman olduğu gibi Başaran Ulusoy yaptı yapacağını ve adeta kaosa yürüyerek seçimi erteletti.

TÜRSAB yönetiminin basiretsizliğini, beceriksizliğini, bencilliğini ve hatta duyarsızlığını biliyorduk da bu kadarını da yapacaklarını tahmin etmemiştik.

Turizm gibi bir sektörde çok hassas bir konu olan “GÜVENLİK” gerekçe edilerek seçimin ileri bir tarihe ertelenmesini bile başlı başına bir skandal!

Şimdi siz gidin yurt dışındaki partnerlerinize Türkiye’nin ne kadar güvenli olduğunu anlatın. Yahu senin çatı kuruluşun bile güvenlik sebebiyle seçim yapamadı demezler mi?

Genel kurul delegeleri Ulusoy yönetiminin bu hukuksuz tavrına kayıtsız kalmadı ve mahkemeye başvurarak seçimin yapılmasını istedi.

Önceki gerekçesinde yaptığı gafı anlayan Ulusoy yönetimi, Beşiktaş Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak; bu genel kurulu yapacak paraları olmadığını bir nevi TÜRSAB’ın iflasta olduğunu beyan etmiştir.

Böylece güvenlik bahanesinin işin kılıfı olduğunu bu rauntta gördük!

Düşünsenize! iştirak şirketleriyle milyonlarca liralık işler yapan ama iş genel kurulu organize etmeye geldiğinde kasası tam takır olan bir TÜRSAB’dan bahsediyoruz.

TÜRSAB’ın BAŞARAN(?)lı yıllarını değerlendirdiğimizde koskoca yılların nasıl heba olduğunu tek tek görüyoruz ne yazık ki!

Türk turizmi için son iki yıldaki krizlerde düzgün yönetilen bir TÜRSAB’a her zamankinden daha fazla ihtiyaç varken, bugün böyle bir TÜRSAB yönetimi görebildik mi?

Seyahat acentelerini temsil eden STK olduğunu hatırlayan bir TÜRSAB yönetimi görebildik mi?

Sektör gerçeklerini bilerek ezbere konuşmayan bir TÜRSAB yönetimi görebildik mi?

Sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü yeniliğe açık ve engin bir ufka sahip olan bir TÜRSAB yönetimi görebildik mi?

Kriz anında yurtiçinde ve yurtdışındaki tüm sektör paydaşlarıyla bir araya gelip çözüm arayan ve krizin önüne geçmeye çalışan bir TÜRSAB yönetimi görebildik mi?

Bu ve buna benzer birçok soruya verilecek tek cevap var o da koskocaman bir HAYIR!

Peki ne gördük?

Bir kez daha gördük ki; Başaran ULUSOY 20 yıllık TÜRSAB iktidarı boyunca adına yakışır bir şekilde her türlü Ali Cengiz oyunlarını yapmayı BAŞARAN oldu!

Hem ekonomik hem de ahlaki olarak TÜRSAB’ı tamtakır yapmayı BAŞARAN!

Bir sürü TÜRSAB iştiraki olan şirketlerin faaliyetlerini, bilançolarını delegeden kaçırmayı BAŞARAN!

Hac ve Umre işlerinde her türlü kayırmacılığı ve usulsüzlüğü BAŞARAN!

Muhalefet eleştirdiği için onları TÜRSAB’a zarar vermekle suçlayıp; TÜRSAB’ı ayağa ve hatta sokağa düşürmeyi BAŞARAN!

TÜRSAB’a başkan olmadan önce sıradan bir taşımacıyken bugün varlıklı bir turizmci olmayı BAŞARAN!

TÜRSAB’ı yönetirken haksız ve hukuksuz işleri yüzünden Rekabet Kurulu’nca denetime tabi tutulmayı BAŞARAN!

Yönetmeyi başaramadığı TÜRSAB’ı hacizlerle mahkemelere düşürmeyi BAŞARAN!

TÜRSAB gibi bir STK’nın YAPMASI gerekenleri yapmayıp YAPMAMASI gereken ne varsa hepsini yapmayı BAŞARAN!

Kısaca 45 yıllık TÜRSAB’ı iflasa götürmeyi BAŞARAN ULUSOY!

Aslında daha yazılacak çok şey var da buna ne edebim ne de midem el vermiyor!

Son olarak, 20 yıl boyunca arkasında durarak TÜRSAB’ı batırmasına seyirci kalan değerli meslektaşlarım, size sesleniyorum.

Geriye büyük (!) bir eser bıraktınız.

Eserinizle gurur duyun!

Etiketler:Hamit Kuk
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha