Otel Yatırım

Turgutreis’te planlanan 4 yıldızlı otel projesine ÇED onayı

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde Ankyra Yatırım İnşaat A.Ş. tarafından yapılması planlanan 4 yıldızlı otel projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi.

Turgutreis’te planlanan 4 yıldızlı otel projesine ÇED onayı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde yeni bir turizm yatırımı için resmi süreçlerden biri daha tamamlandı. Ankyra Yatırım İnşaat Anonim Şirketi mülkiyetindeki, 407 ada 3 parselde yer alan 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki alanda dört yıldızlı bir otel inşa edilmesi planlanıyor.

Proje alanında mevcut durumda bulunan eski turizm tesisinin, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı ve yerine modern bir konaklama tesisi yapılacağı belirtildi. Yeni yapının güncel turizm standartlarına uygun şekilde tasarlanacağı ifade edildi.

Planlamaya göre otel, toplam 92 oda ve 260 yatak kapasitesine sahip olacak. Tesiste 12 standart oda, 10 süit oda, 23 adet 1+1 süit, 21 adet 2+1 süit, 24 adet 3+1 süit oda ile 2 adet bedensel engelli odası yer alacak.

İnşaat sürecinde yaklaşık 200 kişinin istihdam edilmesi öngörülürken, projenin üç inşaat sezonunda tamamlanması planlanıyor.

Ankyra Yatırım İnşaat A.Ş. tarafından yatırım bedeli 495 milyon TL olarak açıklanan proje için Çevresel Etki Değerlendirme süreci tamamlandı ve ÇED olumlu kararı verildi.

 

Yorumlar (0)