Titanic Hotels sürdürülebilir turizm sertifikasını aldı

Titanic Hotels sürdürülebilir turizm sertifikasını aldı
16 Aralık 2022, 10:42
TITANIC HOTELS, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde tüm sektörle ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği halinde ortaya konulan GSTC Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi Sertifikasyon programına dahil olarak standardın gerektirdiği tüm kriterleri yerine getirerek sertifikasını almaya hak kazandı.

Yatırım planlarını çevresel etkilerin sürekli olarak azaltılmasını sağlamak, sürdürülebilir kalkınma ve büyümeyi teşvik etmek için otelleri en uygun standartta tutmaya yönelik çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren, sürdürülebilir turizm konusunda hassas yaklaşımı ile dikkat çeken Titanic Hotels Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerini yerine getirerek, “Sürdürülebilir Turizm Sertifika”sını alan ilk oteller arasında yerini aldı.

TITANIC HOTELS, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde tüm sektörle ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği halinde ortaya konulan GSTC Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi Sertifikasyon programına dahil olarak standardın gerektirdiği tüm kriterleri yerine getirerek sertifikasını almaya hak kazandı.

TITANIC HOTELS İç Denetim ve Kalite Direktörü Gürbüz Pusatlı yaptığı açıklamada “grubumuz bünyesinde çevreye ve doğal yaşama duyarlı, eşit insan haklarına sahip, sosyal ve kültürel değerlere önem veren, çocuk istismarının karşısında duran, savunmasız grupları koruyan, yerel topluluklar ile işbirliği içinde süreklilik arz eden sürdürülebilir bir yönetim sistemi kurduk” diyerek “24 senelik turizm tecrübesi ile yıllık planlar ve hedefler dahilinde iyileştirmeler ile odaların ve tesislerin yenilenmesi, otellerin en uygun standartlarda tutulması, en son teknolojilere ve ekipmanlara yapılan yatırımlar ile çevresel etkilerin sürekli olarak azaltılması konusunda hassas bir bakış açısı ile hareket ediyoruz. Tüm çalışanlarımızın iş / yaşam dengesi önceliklidir ve yerel ortaklıklarımız ile toplum katılımını, yerel ekonomilere katkıyı arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Sürdürülebilirlik konusunun önemine vurgu yapan Pusatlı, TITANIC HOTELS bünyesinde ciddi çalışmalar yaptıklarını bu konudan sorumlu ekipler kurduklarını, kurum içi ve dışı eğitimler ile çalışmalarını sürekli olarak desteklediklerini, kalite, gıda güvenliği, çevre ve sürdürülebilirlik politikalarının, kadın ve çocuk istismarı politikalarının da sürekli olarak güncellendiğini belirtti. “Sürdürülebilir kalkınmanın sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel boyutlarının her birindeki sorumluluklarımızın farkında olarak TITANIC HOTELS adına daha iyi bir dünya için çalışıyoruz. En iyi kalitede hizmet ve %100 misafir memnuniyeti hedefimizden taviz vermeden tüm tüketimlerin kontrol altına alınmasını, ekonomiye ve doğal kaynaklara yönelik oluşabilecek zararın en aza indirilmesini hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sürdürülebilirlik konusunda yaptıkları çalışmaları dile getiren Gürbüz Pusatlı, yaptıkları çalışmaları “otel işletmeciliği, önemli doğal kaynakların kullanımını gerektirmektedir. Bu sorumluluğu ciddiye alıyoruz ve çevre yönetimini iş genelindeki kilit rollere dâhil ediyoruz. İsrafı önlemek, çevreyi korumak, kirliliği önlemek, halkın duyarlılığını arttırmak, çevre dostu yaşam tarzını benimseterek geleceğimize katkı sunmak için “Sıfır Atık” diyerek otellerimizde tüm operasyonel departmanlarda bir dizi atık azaltma programını yürütüyoruz. Bünyemizde organik atıklarımızdan kendi doğal gübremizi 24-48 saat içerisinde üretebildiğimiz kompost cihazımız bulunuyor. Ürettiğimiz gübreyi bahçelerimizde ve özellikle çocuk kulübünde çocuklar ile birlikte yaptığımız geri dönüşüm etkinliklerinde farkındalığı arttırmak için kullanıyoruz. Misafirlerimizin daha çevre dostu olmalarına yardımcı olmayı sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizin merkezinde çocuklar ve hayvanlar yer alıyor. Otellerimizdeki sürdürülebilirlik ekipleri ve gönüllü katılımcılarımız ile birlikte, yakın bölgelerimizde yer alan ihtiyaç sahibi okulların bakım ve ekipman eksikliklerini giderip, öğrenciler için daha uygun eğitim alanları sağlayıp, eğlendirici ve eğitici etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerden biri kültürel miraslarımızı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına müze ziyaretleri düzenlemek. Sokak hayvanlarını da unutmuyoruz ve otellerimizde oluşan fazla ve atık yemekleri anlaşmalı belediyelere bağışlayarak, sokak hayvanlarını ve barınaktaki hayvanların mama ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Enerji tüketiminde genel azaltımlar elde etmek ve buna bağlı karbon emisyonlarını azaltmak için çalışmalarımızı titizlikle izliyor ve tasarruf edilebilecek alanları tespit ediyoruz. Bakım, gözetim ve izleme yoluyla enerji tasarruflarını sürekli analiz ediyor, yeni yatırım projelerimizi de enerji üretimi, çevreye verdiğimiz zararın yenilenebilir enerji kaynakları tercihleriyle azaltılması konularını merkeze alarak planlıyoruz. Bu planlamalar kapsamında Burdur’da Güneş Enerji Santrali (GES) projesi çalışmalarına başladık, hedefimiz 2025 yılında Güneş Enerji Santralimizi hayata geçirmek.“ şeklinde özetledi.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha