Rusya Federal Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Nikolay Korolev, “Kültür ve Turizm 2019-2021” devlet programı çerçevesinde turizmin gelişimi için bütçeden yaklaşık 21 milyar ruble (1 milyar 734 milyon lira) tahsis edildiğini belirtti. Korolev, şu anda turizm üzerine yeni bir devlet programının hazırlandığını ekledi.
Gazetem.ru'da yer alan habere göre Korolev yaptığı açıklamada “Şimdiye kadar, federal hedef programının devamı olan ‘2011-2018 için iç ve dış turizmin geliştirilmesi’, kültür ve turizmin gelişimi için devlet programı olarak kabul edilebilir” dedi. Ayrıca, Federal Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı, “2011-2018 için iç ve dış turizmin geliştirilmesi adlı hedef programı kapsamında oluşturulan tüm turizm tesislerinin işletmeye alınmasından sonra, devlet fonları ve yatırımcıların katılımının oranının 1: 3 olacağını belirtti.
Korolev açıklamalarında “Kısa bir süre sonra özetleyeceğimiz 2019 sonuçlarına göre, turizm altyapılarının tüm tesisleri faaliyete geçirildiğinde, Federal Hedef Programına yatırımcının katılım göstergesinin bütçeden gelen her bir ruble için 3 ruble olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Programın uygulanma süresi boyunca, federal bütçe fonlarının hacmi 25 milyar 90 milyon ruble olarak gerçekleşti.