Rusya gönderdiği her turisti takip edecek

Rusya gönderdiği her turisti takip edecek
29 Haziran 2018, 10:52
Rusya yurtdışına çıkan vatandaşlarını yakın takibe aldı. Tur operatörleri, sattıkları tur paketleri ile ilgili detayları, hazırlanan özel bir yazılım üzerinden devlet ile paylaşacak.

Rusya'da devlet, vatandaşların turistik amaçlı yurt dışı seyahatlerine yönelik denetimleri sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Yeni uygulama ile tur operatörleri, sattıkları tur paketleri ile ilgili detaylı bilgileri, "Elektronik Tur" projesi verilen bir yazılım üzerinden devlet ile paylaşmak zorunda kalacak.

RBK'nın haberine göre, Rusya Turizm Ajansı Rosturizm ve Devlet Teknoloji Kurumu Rosteh, tüm turizm şirketlerinin yaptıkları tur satışları ile ilgili ayrıntıları devlet ile paylaşmasının yasal zorunluluk olmasını teklif etti. Teklif hükümetten destek gördü.

Rusya'da 2015 yılında hizmete giren "Elektronik Tur" adlı sisteme, bugüne kadar tur operatörleri gönüllü olarak bilgi sunuyordu. Proje bazı mali sorunlar nedeniyle aksamıştı. Artık bu uygulamanın zorunlu olması önerisinde bulunuluyor. Rosteh, zorunluluğun yasa çıkarılarak sağlanmasını istiyor.

Konunun mayıs ayında iletildiği Başkan Putin de bu öneriye destek verdiğini açıklamıştı.

Böylece Rusya vatandaşlarının yurt dışı çıkışlarının daha sıkı kontrol edilmesi, seyahatleri sırasında bir sorunla karşılaşmaları durumunda da daha kolay takip edilebilmeleri amaçlanıyor.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha