Haberler

Ruslara uçak bileti için 'yaz' uyarısı!

Yaptırımlar sonrası uçak bileti arzında büyük düşüş meydana gelen Rusya'da tüketicilere yaz ayları için uçak bileti uyarısı yapıldı.

Ruslara uçak bileti için 'yaz' uyarısı!

Rusya Ekonomi Üniversitesi Kamu Maliyesi Bölümü Öğretim Görevlisi Elena Voronkova, uçak bileti fiyatlarında yaz aylarında keskin bir şekilde artacağı konusunda uyardı.

Bilet fiyatları sürekli artacak

Uçak bileti taleplerinin genellikle yaz aylarının başından itibaren arttığını vurgulayan Voronkova, yaptırımlar sonrası oluşan mevcut koşullarda uçak bileti arzında büyük düşüş meydana geldiğini, bu durumun da bilet fiyatlarını sürekli olarak artıracağını belirtti.

Sadece 8 günde yüzde 10.5 arttı

Aynı zamanda uçak yakıtından bakıma kadar her şey için havayollarının maliyetlerinin kelimenin tam anlamıyla arttığını belirten Voronkova, “Mevcut durum çok değişken. Rusya’daki ekonominin belirli sektörlerine, endüstrilere ve şirketlere karşı yaptırımlar uygulanıyor ve bu hemen hemen her pazara yansıyor. Bu koşullar altında uçak bileti fiyatlarındaki artış en iyi ihtimalle tüketici enflasyonu düzeyine tekabül edecektir” şeklinde konuştu.

Rusya’da sadece nisan ayının ilk sekiz gününde ekonomi sınıfı uçak biletlerinin fiyatlarının yüzde 10,57 artış gösterdiğini kaydeden uzman, durumu istikrara kavuşturmak için şu anda yurt dışına uçamayan uçakların iç hat uçuşlarına yönlendirilebileceğini, ek olarak devletin havayollarını desteklemek için yeni önlemler açıklayabileceğini sözlerine ekledi. (Gazetem.ru)

Yorumlar (0)