Rus medyası, İstanbul’da turistlerin en sık maruz kaldıkları dolandırıcılık yöntemlerini mercek altına aldı.
Ria ajansının haberinde İstanbul’a gidecek turistlere şu uyarılarda bulunuldu:
Taksi
Havaalanından Taksim, Sultanahmet gibi semtlere taksi fiyatı 450 TL’yi geçmemeli. Bazı taksiciler turistleri farklı yollardan götürerek yolu uzatabilir ve yüksek ücret talep edebilir. Dolandırılmayın!
Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan ise yalnızca paralı tünel ve köprüden karşı tarafa geçebilirsiniz.
Oteller
Gecelik otel konaklama fiyatları 2 bin 500 ila 25 bin ruble arasında değişiyor. Turistler fotoğraflarını görerek genelde kent merkezindeki en ucuz otelleri seçiyor. Sıkça fotoğraflar gerçekle örtüşmüyor, burada dolandırıcılık kurbanı olmak muhtemel. Otel seçimine dikkat etmek gerekiyor.
500 rubleye ekmek
Kafe ve restoranlarda da turistler aldatılabiliyor. Örneğin bir turist, balık ve bira sipariş ettiği bir restoranda, istemediği halde yemeğin yanında getirdikleri bir sepet ekmek için 130 TL (yaklaşık 500 ruble) ek ücret talep etiklerini anlatıyor. (Turkrus)
Yorumlar
Ramazan mavzer
18 Haziran 2023, Pazar 05:57
Hjhnn
18 Haziran 2023, Pazar 05:26
Ali
16 Haziran 2023, Cuma 02:20
+ Yorum Yaz