Fransa’nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'ne girmeye çalışan bıçaklı bir kişi vurularak durduruldu. Ağır yaralanan saldırganın üzerindeki sırt çantalarından patlayıcı çıkmadığı açıklandı. Müze ve yakınlarındaki metro istasyonu tahliye edildi.
Bir kişi, bu sabah Louvre Müzesi'ne sırt çantasıyla girmek istedi.
Devriye gezen askerler izin vermeyince bıçağını çıkarıp askerlerden birini yaraladı. Bunun üzerine asker ateş açarak saldırganı vurdu. Askerin kolundan hafif yaralandığı, saldırganın ise ağır yaralı olduğu belirtildi.
Saldırganın çantasında patlayıcı bulunmadı. Olay sonrası Louvre Müzesi ve çevresi boşaltıldı.
"Terör saldırısı olabilir"
Fransız polis müdürü, bıçaklı kişinin tek başına hareket ettiğini tahmin ettiklerini ve şüpheli davranışlarda bulunan bir kişinin daha gözaltına alındığını belirtti.
Kimliği henüz belirlenmedi
Fransa İçişleri Bakanlığı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayın "ciddi" olmadığını belirtti. Fransa İçişleri Bakanlığı, askeri yaralayan kişinin kimliği hakkında henüz bir bilgileri olmadığını açıkladı.