Oteller, '8 metrekarede' esneklik istiyor

Oteller, '8 metrekarede' esneklik istiyor
18 Mart 2021, 14:37
Pandemi önlemleri kapsamında 1 Mart’ta çıkan son kararnamede yer alan bir madde otelleri zor durumda bıraktı.

Pandemi önlemleri kapsamında 1 Mart’ta çıkan son kararnamede, toplantılara 8 metrekareye bir kişi düşecek şekilde izin verilmesi, otelleri zor durumda bıraktı.

Bu kuralara göre toplantı yapmanın neredeyse imkansız hale geldiğini belirten otel işletmecileri, geçen yılki 1 metre kuralını hatırlatarak, yeni bir kararname ile mesafe konusuna çözüm getirilmesini bekliyor. Hiltonsa’nın Adana ve Mersin otellerinden sorumlu Genel Müdürü Abdurrahman Toprak ile Sheraton Adana Oteli Genel Müdürü Can Akşit, pandemi koşullarına göre hazırlık yaptıkları toplantı ve düğün organizasyonları için beklentilerini açıkladı.

Dünya'dan Eray Şen'e değerlendirmelerde bulunan Abdurrahman Toprak, Adana Oteli’nin daha çok iş ve toplantı amaçlı hizmet verdiğini, 14 tane irili ufaklı salonları olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Burası daha çok toplantı, kongre oteli kimliğinde. Öngörülebilirlik anlamında önümüzdeki üç aya yönelik değerlendirme yapabiliyoruz. Daha uzun vadeli planlama yapmak mümkün görünmüyor. Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ile ilgili yeni karara katılıyorum, doğru bir karar oldu ancak otellerde toplantı yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir önceki kararnameye göre kişiler arası bir metre mesafe kuralı vardı, yeni kararnamede sekiz metrekareye bir kişi oldu. Oteller için bir alt kararname ile bunun düzeltilmesini bekliyoruz.”

Can Akşit de, şu anda eylül ayına kadar günde 5-6 düğün görüşmesi yaptıklarını dile getirdi. Akşit, “En son 1 Mart’ta çıkan kararnameye göre ancak 100 kişiye kadar düğün yapabiliriz. Toplantılar için de aynı durum söz konusu. Devletimizin bu konuda aldığı kararlara uyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha