Otel inşaatında çalışan Türk işçilerden grev

Otel inşaatında çalışan Türk işçilerden grev
02 Kasım 2019, 13:45
Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde, özel bir şirketin inşaatında çalışan Türk işçiler, iş bırakma eylemine başladı.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde özel bir şirketin Mekke Jabal Omer Projesi'nde çalışan Türk işçiler, kötü çalışma şartları ve birikmiş ücretleri alamadıkları gerekçesiyle greve başladı. Yaklaşık 7 ay önce çalışmaya başladığı belirtilen işçilerin 5 aydır maaşlarını alamadığı belirtildi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'na üye oldukları öğrenilen grup adına açıklama yapan bir işçi, haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizler aylar önce vatanımızı, sevdiklerimizi bırakarak umutlarla geldiğimiz Suudi Arabistan otel projesinde çalışmaya başladık. Bizleri köle gibi çalıştıran ve emeğimizin karşılığını vermeyen firma ile görüşerek çıkış yapmak isteyen arkadaşlarımız oldu. Maaşlarımızı gasp etmeye çalışan firmaya karşı direneceğiz. Şu an 30 kişiyiz. Bizler İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyeleri olarak yasal hakkımız olan grev hakkımızı kullanıyoruz. Tüm haklarımızı alana kadar greve devam Öte yandan söz konusu şirketin Suudi Arabistan'ın Tebük kentindeki otel inşaatında çalışan işçiler Haziran ayında aynı gerekçelerle iş bırakma eylemi yapmıştı. Yetkililerin devreye girmesi sonrası işçilerin sorunu o an için çözülmüştü. (Sözcü)

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha