CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamuoyunda tartışmalara ve itirazlara yol açan Çeşme Paşalimanı mevkiindeki Büyükliman Koyu'ndaki 6 katlı konut inşaatının yasalara aykırı olduğu hakkındaki iddiaları 24 Eylül 2019 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşımıştı.
Sertel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanıtlaması istemi ile soru önergesi vermişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sertel'in soru önergesine geçtiğimiz günlerde cevap verdi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
-Bakanlığımız tarafından Folkart Yapı San. Tic. AŞ adına iki yıldızlı otel turizm belgesi düzenlenmiştir. Belgede belirtilen oda sayısı, yatırımcının talebi doğrultusunda belirtilen 30 odadır.
-Bakanlığımızca, anılan şirket adına 2016 yılında düzenlenen “Turizm İşletmesi Belgesi” bakanlığımıza ulaşan şikayetler üzerine yapılan inceleme ve denetimler sonucunda, yatırım belgesinde belirtilen otel 2017 yılında iptal edilmiştir. Otel yerine konut inşa edildiğinin tespit edilmesi nedeni ile işlemi ilgili belediye ve valiliğe bildirilmiştir.”
Sertel: Sorumlular yargılanmalı
Sözcü'den Gökmen Ulu'ya konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,“ Folkart Şirketi hile yapıyor, kanunu kötüye kullanıyor. Bu bir gerçek. Bu gerçekliği sadece biz değil, bizzat Turizm Bakanlığı söylüyor. Turizm İşletme Belgesi alınarak rezidans yapılan konut inşaatının yasalara aykırı yapıldığı ortada. Bu yasalara ve hukuka aykırı davrananların yargılanması lazım. 2017 yılında Turizm İşletme Belgesi'nin iptal edildiğini ve buraya göz göre göre rezidans yapılmasına göz yuman yerel yönetimin başında kim var ise onun da yargılanması lazım. Yargı önünde bunun hesabı verilmelidir. ” dedi.