Meksika lezzetleri Los Altos ile İstanbul’da

Meksika lezzetleri Los Altos ile İstanbul’da
23 Ekim 2017, 16:40
Aztek ve Maya Uygarlıkları’nın beşiği Meksika’nın binlerce yıllık lezzetleri, Meksikalı Şef Felipe Mendez’in danışmanlığında oluşturulan menüsüyle Taksim Los Altos İstanbul’da.

New York’ta üç Meksika restoranı olan ve 3 yıldır Michelin tavsiyesi alan La Superior’ı yöneten Şef Felipe Mendez ile çalışan Los Altos İstanbul, gerçek Meksika yemeklerini İstanbul’da sevenleriyle buluşturuyor.

Menüsünde taco’dan quesedilla’ya, enchilada’dan ceviche’ye Meksika Mutfağı’nın pek çok ünlü lezzetini bulunduran Los Altos İstanbul, tarih öncesine dayanan MezoAmerika kültürü ile müthiş bir bütünlük oluşturan dinamizme sahip lezzetleri lokalleştirmek yerine, lokal tatlara en uygun olanları seçip orijinaline bağlı kalarak sunuyor.

Malzemeler Amerika, Prag ve Berlin’den

Meksikalılar’ın sofrasından eksik etmediği fasulye, avokado, mısır ve biberle yapılan çeşitli sosları; yerel Meksika ürünleriyle, tortilla ekmeklerini; orijinal Meksika unu (masa harina) ile hazırlayan mekan, kullandıkları bazı malzemeleri de Amerika, Prag ve Berlin'den getiriyor.

Meksika tadında kokteyller

Galatasaray Lisesi’nin sokağındaki 45’lik’in teras katında, enfes manzaraya sahip olan ve İstanbul’un ışıklarını ayaklarınızın altına seren Los Altos İstanbul, profesyonel miksolojistlerin elinden çıkan pek çok farklı imza kokteyliyle en iyi olma iddiasını ortaya koyuyor.

Mekanın kokteyl menüsünde İstanbul gece hayatına damgasını vurmuş olan İndigo’nun bar şefi Okay Güney’in dokunuşları bulunuyor. Meyve ve taze baharatlarla elde edilen infuse kokteyller Meksika Mutfağı ile eşleştirilerek, 80’ler ve 90’ların popüler kokteylleri modern tekniklerle yeniden canlandırılıyor.

Mekanın öne çıkan kokteyllerinden ‘Chili Mango Margarita’ reposado tekilanın iki haftalık infüzyon süreciyle başlayıp sunum aşamasına kadar 6 farklı işlemden geçmesiyle ortaya çıkıyor. Taco’larla mükemmel bir eşleşme oluşturan kokteyl, damakta Meksika biberinin acısını ve mangonun tropikal tadının alınmasını sağlıyor. Meksika biberleriyle pişmiş 'Bonfile Alambre' ise tekila ve passion fruit ile hazırlanan 'Jalapeno Altos' ile eşleştiriliyor. Ceviz bitterle hazırlanan ve yemek sonrası alınacak bir Ahumado da viskiye bakış açınızı değiştirebilir.

2 -3 Kasım'da Ölüler Bayramı'na özel etkinlik

Cuma akşamları misafirlerini Mariachiler'in ezgileriyle ve canlı performanslarıyla ağırlayan mekan, Cumartesi akşamları Latin Dans Gecesi düzenleyerek terasta dans keyfi sunuyor.

Los Altos'ta her Salı “Taco Tuesday” düzenlenerek misafirlere bir margarita ve sınırsız taco deneme imkanı sunuluyor. Mekan vefat edenleri anmak amacıyla 2 - 3 Kasım akşamı Meksika'nın dini ve ulusal bayramı olan Ölüler Bayramı'nı canlı müzik ve çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Los Altos lezzetleri

Hibiskus Margarita: Narçiçeği olarak da bilinen bitkiden elde edilen, iki ay boyunca infuse edilen meyvelerle yapılan margarita çeşidi. Bardağın ağzında hibiskus ve himalaya tuzuyla servis ediliyor. Ekşi tatları sevenler için ideal.

Chili Mango Margarita: Reposado tekilanın iki haftalık infüzyon süreciyle başlayıp sunum aşamasına kadar 6 farklı işlemden geçmesiyle ortaya çıkıyor. Taco’ların keyifli eşlikçisi.

Her gün taze olarak hazırlanan çeşitli salsa soslar, glutensiz tortilla cipsi eşliğinde beğeninize sunuluyor.

Tortilla cipsi ve tortilla ekmeği her zaman orijinal Meksika unu 'masa harina' ile yapılıyor. Bu un Amerika'dan, Prag ve Berlin'den özel olarak getiriliyor.

Soğuk Başlangıçlar

Guacomole: taze avokado, domates, soğan, biber ve kişniş

1. Ceviche- Lime suyunda marine edilmiş dil balığı, Serrano biberi, kişniş, kırmızı soğan ve ananas

2. Ceviche- Lime suyunda marine edilmiş karides, salatalık, kişniş, kırmızı soğan ve üzerine tortilla cipsi parçaları

Sıcak Başlangıçlar

Queso Fundido: 3 çeşit peynirin eritilerek hazırlanan Queso Fundido, isteğe göre üzerine sotelenmiş mantar veya bacon ile servis ediliyor.

Tacos:

Baja usulü Taco: Mısır tortillası içerisinde, az yağda Baja usulü kızartılmış dil balığı, marul, baharatlı avokado salsa ve turp ile beğeninize sunuluyor.

Tacos Con Carne: Kıyma, soğan, tütsülenmiş salsa, Meksika fasulyesi, cheddar, kişniş

Ana Yemekler

Alambre: Izgarada pişmiş, büyük parçalar halinde doğranmış bonfile, soğan, renkli biberler. üzerine eritilmiş kolot peyniri ve yanında siyah fasulye püresi ve mısır tortillası ile

Tatlı

Churros: Yağda kızarmış uzun çubukların üzerine esmer şeker ve tarçın dökülüyor. Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılarak yeniyor.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha