Kapalıçarşı’nın yıldızı o tarihte çok hızlı parlayacak

Kapalıçarşı’nın yıldızı o tarihte çok hızlı parlayacak
21 Mart 2019, 07:36
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İstanbul Yenikapı’ya cruise gemileri için yeni bir liman yapılacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İstanbul Yenikapı’ya cruise gemileri için yeni bir liman yapılacağını söyledi. Türkiye Gazetesi Gündem Toplantısı’na katılan Ersoy burada yaptığı açıklamada Cruise gemilerinin yolculuk planlarını 2-3 seneden önce yaptığını söyledi. Ersoy, " Ne olacak diyorsanız bu sene de ciddi artış olacak ama 2020 itibariyle ciddi artışlar başladı zaten. Mayıs 2020'de Galataport açılacak. Anacak bu sadece 2020 yılını kurtarır çünkü 3 cruise gemisi yanaşabilecek. 2021 itibariyle yeni bir cruise limanına ihtiyacımız var. Yenikapı için bir planlama yapılıyor. Birkaç ay içinde ihalesi yapılacak” ifadelerini kullandı.

Kapalıçarşı'nın yıldızı 2020'de çok hızlı parlayacak

Kapalıçarşı’da belediye ile birlikte çalışmak gerektiğini belirten Ersoy şöyle konuştu: " Biz Bakanlık olarak proje olsun, yatırım olsun, her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Seçimlerden sonra belediye ile birlikte orada çok detaylı bir çalışma yapılacak. Kapalıçarşı’nın yıldızı 2020 itibariyle tekrar çok hızlı parlayacak. Orada cruiseların çok etkisi vardı, cruise ile gelenler çok rahat oraya geçiyordu. Yeni limanın yeri tespit edilirken bunlar göz önüne alınarak yapılıyor. Topkapı Sarayı’na, Sultanahmet’e, tarihi yarımadaya rahat ulaşılabilecek bir yer tespit ediliyor.”

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha