Haberler

İstanbul’un lüks otellerinden Mövenpick, kapasite artışına gidiyor

İstanbul Beşiktaş’taki Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus’un oda sayısı 260’a çıkarılacak. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinden olumlu karar çıkan projede yeni inşaat yapılmadan kapasite artışı gerçekleştirilecek.

İstanbul’un lüks otellerinden Mövenpick, kapasite artışına gidiyor

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi’nde, Barbaros Bulvarı No:165 adresinde yer alan Mövenpick Hotel İstanbul Bosphorus’un kapasite artışı projesine “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararı verildi. Proje, otelin sahibi Yasemin Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülüyor.

Şirketin 1.533 metrekarelik tapulu alan üzerinde işlettiği otel, halihazırda 241 oda ve 484 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Mevcut yapı; 5 bodrum, zemin ve 21 normal kat olmak üzere toplam 29 kattan oluşuyor.

Yeni oda düzeniyle kapasite artışı

Yasemin Turizm tarafından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında mimari düzenlemeye gidilecek, ancak inşaat alanı veya kat sayısında herhangi bir artış yapılmayacak. Toplantı salonu ve depo alanlarının bir kısmı yeniden düzenlenerek 14 adet iki yataklı standart oda, 2 adet dört yataklı apart ve 3 adet iki yataklı apart oda eklenecek. Böylece otelin toplam kapasitesi 260 oda ve 524 yatağa çıkacak.

Yeni inşaat yapılmayacak

Kapasite artışı mevcut bina üzerinden gerçekleştirileceği için ek bir inşaat süreci yürütülmeyecek. Proje kapsamında çevresel etkilerin minimum seviyede olacağı, mevcut tesis altyapısının kullanılacağı bildirildi.

Proje bedeli yaklaşık 10 milyon TL

Yasemin Turizm tarafından yürütülen kapasite artışı projesinin toplam yatırım bedeli 9 milyon 974 bin 306 TL olarak açıklandı.

Yorumlar (0)