İngiltere Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye seyahat edecek olan İngiliz vatandaşlarına yönelik güvenlik tavsiyelerini güncelledi ve bölgeyi ziyaret edecek olanlara dikkatli olma çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “28 Ocak 2024 sabahı İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde bir olay meydana gelmiştir” denildi.
Buna ek olarak, İngiliz hükümeti, Türkiye’nin bazı bölgelerine seyahat edilmemesini ve özellikle de Suriye sınırına 10 km mesafedeki bölgelerden kaçınılmasını tavsiye etmektedir. Türkiye’de terörist saldırıların “çok muhtemel” olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, özellikle büyük şehirlerde ve turistik bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
Seyahat edenlere, yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymaları, güvenlik durumuyla ilgili medya haberlerini takip etmeleri ve havaalanlarında güvenlik yetkilileriyle işbirliği içinde olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Ayrıca, terörist gruplar için önemli tarihlerde, özellikle 30 Mart-20 Nisan, 15 Ağustos ve 19 Aralık tarihlerinde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Yorumlar
Uzay Tanay
03 Şubat 2024, Cumartesi 12:03
Suat gokgoz
02 Şubat 2024, Cuma 12:36
Omay yasin.
01 Şubat 2024, Perşembe 11:30
dinçer özdemir
31 Ocak 2024, Çarşamba 08:33
+ Yorum Yaz