Hilton Garden Inn Isparta Genel Müdürü Alican Demir döküm tencerelerin hem pişirmede hem sunumda önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Otellerin açık büfelerinde ve sabah kahvaltılarında yıllardır kullanılan Chafing Dish’lerin kapakları kapatıldığında, içindeki börek ve paneli kızartmalıkların, kapakta oluşan terleme nedeniyle özelliğini kaybettiğini belirten Demir, “Bizim otelde kullandığımız Chafing Dishler, piyasanın en iyilerinden biriydi ve cam kapaklıydı. Ama onlarda bile misafirlerimize görsel olarak hitap edemiyorduk. Ayrıca kapağından suları damlayan Chafing Dish’ler çıtır kalması gereken ürünleri yumuşatarak, mutfakta yarattığınız başarının sunumda kaybolmasına neden oluyordu” diye konuştu.
Hilton Garden Inn Isparta Genel Müdürü Alican Demir
Ev yemeği havası oluşturuyor
Büfelerde döküm tencereleri denemeye başladıklarını ve sonuçlardan ve müşteri geri dönüşlerinden memnun kaldıklarını anlatan Demir, ardından açık büfelerden Chafing Dish’leri tamamıyla kaldırdıklarını söyledi. Demir, indiksiyon ısıtıcılara uyumlu olan ve bu sayede açık büfede rahatlıkla kullanabildikleri döküm tencerelerin avantajlarını şöyle anlattı: “Döküm tencerenin büfede yarattığı imajı misafirlerimiz de çok beğendi. Yemeklerin özel ve özenli pişirildiği hissini güçlendiriyor.
Isıyı iyi muhafaza ediyor ve dengeli bir şekilde yayıyor. Ayrıca sağlıklı bir ürün. Hem pişirmede hem de saklamada rahatlıkla kullanılabiliyor. Tasarımı da çok şık. Kaliteli duruyor. Misafirlerden oldukça güzel geri dönüşler aldık.”
“Daha fazla yaygınlaşacak”
Döküm tencerelerin otellerdeki kullanımının gelecekte artarak devam edeceğine inandığını söyleyen Alican Demir, bu ürünleri gastronomisiyle öne çıkmayı hedefleyen otellere özellikle tavsiye ediyor.
Döküm tencereyle servis müşterileri etkiliyor
Hecha Cookware For Gourmets Satış Yöneticisi Bahar Tömek restoran ve otellerde müşterilerin önemsendiklerini hissetmek istediğini, döküm tencerelerin de bu havayı oluşturduğuna dikkat çekti. Sıcak ürünlerin döküm tencereyle servis edilmesinin müşterilerin zihninde olumlu bir imaj bıraktığını ifade eden Tömek, “Ürünün döküm tencerede pişirilip yine bu tencerede servis edilmesi daha sağlıklı olduğu çağrışımı yapıyor aynı zamanda görüntü olarak göze daha güzel görünüyor. Yiyeceklerin bir yerde toplu olarak hazırlanıp pişirilmediği hissi müşteriler için önemli. Bir de yiyeceklerin döküm tencereyle servis edilmesi sıcaklığının daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlıyor. Bu sebeple özellikle et grubu döküm tencerelerde pişiriliyor. Yakında pilav, sebze ürünleri ve zeytinyağlılar için de döküm tencere kullanılacak” diye konuştu.
Bağlı oldukları şirketin bünyesinde iki otelin bulunduğunu bu otellerde de ürettikleri döküm ürünleri kullandıklarını ifade eden Tömek, Hecha olarak ürün gamlarını sürekli geliştirdiklerini vurguladı. Tömek şöyle konuştu: “Hecha ürünlerinin pişirmede olduğu kadar sofra üstünde de yer almasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda yeni tasarımlar geliştiriyoruz. Otelcilik yanımız yeni ürünler geliştirmede bize önemli avantajlar sağlıyor”
Hecha Cookware For Gourmets Satış Yöneticisi Bahar Tömek