Detur Global 2023 hedefini açıkladı: Kuzey Avrupa pazarından 300 bin turist getirecekler...

Detur Global 2023 hedefini açıkladı: Kuzey Avrupa pazarından 300 bin turist getirecekler...
17 Haziran 2022, 21:22
Detur Global’in düzenlediği ‘Detur Goes Global” organizasyonu, Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile gerçekleşti. Detur, 2023 yılı hedefini 300 bin turist olarak açıkladı.

Detur Global’in düzenlediği ‘Detur Goes Global” organizasyonu 17 Haziran 2022 Cuma günü Antalya’da Sueno Hotels’de gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı organizasyona yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda turizmci katıldı.

İskandinav pazarının sosyal yapısına ve karakterine ilişkin bilgiler vererek konuşmasına başlayan Detur Global, Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yiğit Tezer, Kuzey Avrupa pazarını anlamak için İskandinav ülkelerinin geçirdiği sosyo-ekonomik evrelerin iyi kavranması gerektiğini söyledi.

Detur’un İskandinav pazarına 1998 yılında Finlandiya'dan girdiğini hatırlatan Yiğit Tezer, yıllar içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarla pazarın Türk spesiyalisti haline dönüştüğünü söyledi.

Yiğit Tezer: Büyürken parterlerimizi de büyütmek istiyoruz

Detur Global’in 2020 yılında Nordcotuor tarafından satın alındığını hatırlatan Yiğit Tezer, “Amacımız Detur’u ve diğer markalarımızı büyütürken, büyütmek… Bundan kastımız, var olan pazarlarımızı, kapasitemizi büyütürken partnerlerimizi de bizimle birlikte büyütmek” dedi.

47,5 milyon turistin 1,2 milyonu Türkiye’ye geldi

2019 yılında Kuzey Avrupa’dan dünyanın farklı destinasyonlarına 47,5 milyon seyahat yapıldığını söyleyen Yiğit Tezer, bunun sadece 1 milyon 123 binin Türkiye’ye geldiğine dikkat çekti.

Detur’un 2023 yılı hedefi: 300 bin kişi

Kuzey Avrupa’dan 2022 yılına 180 bin turist getirmeyi planladıklarını anlatan Yiğit Tezer, 2023 yılı hedeflerinin 300 bin, 2024 yılı hedeflerinin ise 500 bin kişi olduğunu açıkladı. İskandinav ülkelerinden 14 farklı bölgeden uçuş gerçekleştirdiklerini açıklayan Yiğit Tezer, 2023 yılında uçuş noktasını ve frekansını artıracaklarını sözlerine ekledi.

“Türkiye’deki ürünün karşılığı olduğunu biliyoruz”

Detur Global’in yıl boyunca kesintisiz uçuş gerçekleştiren bir tur operatörü olduğunu hatırlatan Yiğit Tezer, “52 haftalık uçuş programımız kesintisiz bir şekilde devam edecek, çünkü biz Türkiye’deki ürünün bir karşılığı olduğunu biliyoruz” dedi.

Onur Dedeköylü: Detur’un hedeflerine inanıyoruz; bu hedeflerin arkasında duracağız

Yiğit Tezer’in ardından Pegasus Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü, şirketi ve Detur’la yaptıkları iş birliğine ilişkin sunum yaptı.

Havacılık sektörünün pandemi döneminde hiç alışık olmadığı bir süreçten geçtiğini anlatan Onur Dedeköylü, “Bu buluşma, havayolu, otel ve tur operatörü olarak üç büyük oyuncu bir arada bulunuyoruz. Bu açıdan bu toplantıyı önemli bir buluşma olarak görüyorum” dedi.

“Türkiye’yi yurtdışına açan bir havayolu şirketi haline geldik”

Pegasus’un yıllar içinde yurtdışındaki operasyonlarının sayısını artırdığını anlatan Onur Dedeköylü, “47 ülkeye uçuyoruz. Bugün yolcumuzun yarısı yabancı yolcudan oluşuyor. Pegasus yurtiçi havayolu şirketi olmanın ötesine geçerek, Türkiye’yi yurtdışına açan bir havayolu şirketi haline geldi” dedi.

Pegasus’un ucuz bilet fiyatlarının yanında yüzde 80’in üzerinde zamanında kalkış oranıyla önemli bir başarıya ulaştığını söyleyen Onur Dedeköylü, genç uçaklardan oluşan filolarının yakıt tasarrufu sağladığını, bunun da bilet fiyatlarına yansıttıklarını söyledi.

Detur Global’le gerçekleştirdikleri operasyon hakkında bilgiler de veren Onur Dedeköylü, Detur ile Kuzey Avrupa’nın 14 şehrinden haftada 20 frekansla uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Detur’un hedeflerine vizyonlarına yönelik inançlarının tam olduğunu ifade eden Onur Dedeköylü, “Detur’un iki yılda kapasiteyi üçe katlamak gibi bir hedefi var. Biz de bu vizyona inanıyoruz ve büyütmek izin bu hedefin arkasında olacağız” dedi.

Haluk Semiz: Detur 300 bin kayıtlı müşterisi olan güçlü bir marka

Arından konuşan Detur Global Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Semiz ise Detur’un İskandinav pazarındaki yerine dikkat çekti. Detur’un Kuzey Avrupa pazarında çok güçlü bir marka olduğunu söyleyen Haluk Semiz, “Detur 2 milyonun üzerinde yolcu taşımış 300 binin üzerinde kayıtlı müşterisi olan bir tur operatörü. Bu özellik, bir tur operatörü için çok değerli bir şey” dedi.

İskandinav pazarının direkt satış yapılan bir karaktere sahip olduğunu belirten Haluk Semiz, sahip oldukları teknolojiyle datalarındaki 300 bin müşteriye net mesajlarla ulaşabildiklerini söyledi. 300 binlik müşteri datasına gönderdikleri maillerin yüzde 40’a yakınının açıldığını ve yüzde 8’nin tıklandığını anlatan Haluk Semiz sözlerine şöyle devam etti: “Büyümek için 300 binlik yeni müşteri bulmak zorundayız. Bunun için de pazarımızdaki seyahat eden 25 milyona dokunmalıyız. Bunu da teknolojiyi kullanarak yapabiliriz.”

“Sürdürülebilirlik Kuzey Avrupa için çok önemli”

İskandinav pazarının sürdürülebilirlik konusundaki duyarlılığının çok yüksek olduğunu anlatan Haluk Semiz, bu konuda Bakanlığın başlattığı projenin gelecekte Kuzey Avrupa pazarında büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

TGA’ya teşekkür etti…

Turizmde 12 ay operasyon yapmanın önemine değinen Haluk Semiz, konuşmasını TGA’ya teşekkür ederek bitirdi, “Dünyanın başka hiçbir ülkesinde TGA gibi, tur operatörlerine birebir dokunan ve destek veren bir kurum yok. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum”.

Ersoy: TGA yönetiminde sektörün ağırlığını artıracağız

Konuşmasına “Güvenli Turizm Sertifikası” programını sağladığı katkıları anlatarak başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Başarılı sertifikasyon programı sayesinde Türkiye geçen yıl yüzde 90 büyüme gerçekleştirdi. Bu yıl hedefimiz ise minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6 aylık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici” dedi.

Güvenli Turizm Sertifikasını, Güvenli ve Sürdürülebilir Turizm Sertifikası olarak devam ettirme kararı aldıklarını hatırlatan Ersoy, bu yıl sonu itibari ile geçişin tamamlanacağını söyledi.

TGA’da yeme içme sektörü de temsil edilecek

TGA yasasında değişlik yaparak, yönetim kurulundaki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üç olan koltuk sayısını ikiye düşüreceklerini açıklayan Ersoy, bu koltuğu yeme içme sektörünün temsilcisine vereceklerini söyledi.

“Hedefimiz yıl sonuna kadar İstanbul’da yeni bir liman ihalesi gerçekleştirmek”

Turizmde ürün çeşitliliğini artırmak için yaptıkları çalışmalardan birinin de İstanbul’u homeport haline getirmek olduğunu anlatan Ersoy, “Kruvaziyerde çok hızlı büyüyen bir talep var. Hedefimiz yıl sonuna kadar İstanbul’da yeni bir port ihalesi gerçekleştirmek” dedi.

Kültür alanında da önemli prestij etkinliklerini hayata geçirdiklerini söyleyen Ersoy, Bakanlığı döneminde yapılan arkeolojik kazılar ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Munir Ertugrul
19 Haziran 2022, Pazar 05:09
Haluk Semiz geçmişte büyük işler yaptı, kimse değerini bilmedi, ne kamu ne de özel sektör sahiplendi. Çünkü herkes o gün kazandığı paraya baktı, geleceği kimse düşünmedi. Bu adam gidince ne oldu, sanki diğer yıllar o turisti size getiren mi oldu? Bakın Almanya, İngiltere nasıl sahip çıkıyor turizm markalarına. Sadece devletin sahip çıkması yetmez özel sektörün de destek olması gerekir. Kolay operasyonlar değil bunlar. Ciddi pazarlama gerekiyor.
Levent
18 Haziran 2022, Cumartesi 12:44
Haluk semiz derse yapar ! Yapamıyacağı sonuna ulaşamayacağı yolda ilerlemez arayı açın büyükler aranıza H.semiz geliyor….
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha