Destinasyon tanıtımında sosyal medya fenomenleri ne kadar etkili?

Destinasyon tanıtımında sosyal medya fenomenleri ne kadar etkili?
17 Kasım 2017, 18:07
Uzakrota Travel Summit 2017’nin öğleden sonraki beşinci oturumunda destinasyon pazarlamasında dijital kanalların nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin görüşler ele alındı. Konuşmacılar dijital kanallarda yürütülen tanıtım ve pazarlama çalışmaları için en önemli unsurun “hikaye yaratma” olduğunu vurguladı.

Uzakrota Travel Summit 2017 kapsamında gerçekleşen “Turizmde Dijital PR ve Destinasyon Pazarlaması” başlıklı oturumda; sektörün önde gelen temsilcileri destinasyon pazarlaması için dijital platformlarda izlenmesi gereken stratejiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Turizmde Dijital PR ve Destinasyon Pazarlaması” başlıklı oturumun moderatörlüğünü ise Only Travel Marketing Kurucusu Sarp Özkar yaptı.

Bu oturumun konuşmacıları arasında Nesta Creative Kurucusu Alihan Büker, Baracuda Tour’un eski sahibi ve turizm yazarı Cem Polatoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Germanyfans Gmbh Kurucusu Hüseyin Baraner yer aldı.

Alihan Büker: İnsanlar hikaye satın alır

Oturumda ilk olarak Nesta Creative Kurucusu Alihan Büker söz aldı. Turizm sektöründe ve destinasyon tanıtımında ortak çalışma yürütülecek sosyal medya fenomenlerinin takipçi sayısından ziyade etkileşim gücüne bakılması gerektiğine vurgu yapan Alihan Büker; bu tarz çalışmalarda kalıcı etki yaratacak sosyal medya fenomenlerine ve seçeneklere yönenilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu alanda yürütülen tanıtım çalışmaları için en büyük eksikliğin hikaye oluşturulmaması olduğunu ifade eden Büker şunları söyledi: “Benim gördüğüm en büyük eksiklik hikaye yokluğu. Tanıtımlarda en temel konu: ilgi çekici bir hikayenin yaratılmasıdır. İnsanlar hikaye satın alır; hikaye markadan da güçlüdür bu anlamda. Dijital tanıtımlarda mutlaka hikayenin güçlü olması gerekir. İnsanların, banner’a tıklayarak satın aldıklarına inanmak büyük yanılgıdır.”

Cem Polatoğlu: Yakasına yapışamayacağınız kişilerden tur almayın

Nesta Creative Kurucusu Alihan Büker’in ardından Baracuda Tour’un eski sahibi ve turizm yazarı Cem Polatoğlu konuşma yaptı.

Yazdığım yazılardan dolayı Karadenizli’nin biri şirketimi kapattı diyen Cem Polatoğlu; mesajların doğru anlaşılması konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dijitalde yapılan pazarlama ve satışların sektöre büyük zarar verdiğine dikkat çeken Cem Polatoğlu; yakasına yapışamayacağınız kişilerden tur almayın dedi.

Mahmut Şahin: Hedefe uygun kişilerle, hedef kitle odaklı kalıcı projeler üretmek gerek

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, sosyal medyada çok fazla yer almanın ve bu mecrada çok sık görünmenin verimli bir şekilde tanıtılıyor ve marka bilinirliliğine önemli katkı sağlayacağı anlamına gelmeyeceğini belirterek konuşmasına başladı.

Dönem dönem kendilerinin de blogger’larla ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Şahin; bu alanda hedefe uygun kişilerle, hedef kitle odaklı ve kalıcı projeler üretme gerekliliğinin altını çizdi. Şahin, bu alanda bölge ve destinasyon odaklı blogger’larla çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Trakya Kalkınma Ajansı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin; köyleri organize ettikten sonra bu bölgeleri destinasyon haline getirerek turizmcilere tanıttıklarını söyledi.

Hüseyin Baraner: Hiçbir fenomen hedef kitlenizin tümüne ulaşamaz

Bu oturumda son olarak Germanyfans Gmbh Kurucusu Hüseyin Baraner söz aldı. Hiçbir fenomen hedef kitlenizin tümüne ulaşamaz diyen Hüseyin Baraner; tanıtımda devamlılığın esas olduğunu söyledi.

Dışarıda çok sayıda çılgın fikrin olduğunu belirten Baraner; her çılgın fikrin de müşteri çekmeyeceğine dikkat çekti.

Dijital pazarlama dilinin gerçekçi, şeffaf ve güvenilir olması gerektiğini söyleyen Baraner; bu konuda ciddi bir kirlenme yaşandığını vurguladı. İlgili pazarlara yönelik duyguyu yakalayan öykülerin üretilmesi gerektiğini söyleyen Baraner; öyküsü olmayan turizm ürünlerinin satılamayacağını ileri sürdü.

Son olarak müşterilerin son yıllarda dijital reklam materyallerine güvenini kaybettiğini savunan Baraner; duygu ve hikaye olmaz ise hedef kitleye ulaşamaz sadece tık alırsınız dedi.

Yorumlar
>afer Cengiz
18 Kasım 2017, Cumartesi 01:30
Dikkat ederseniz.. Yorumcularda "temel yaklaşım" HEP "satış ve tanıtma merkezli durumda.. OYSA Sosyal Medya'nın özünde "yaşam paralelinde tüketilen Turizmin SOSYOLOJİK ve PSİKOLOJİK yaklaşımları" mevcuttur..! YENİ- ÜRÜN HİKAYELERİNİ (Satış gözetmeden VE Hissini bile vermeden) Beyinlere Ustaca*YERLEŞTİRMEK gerekirken.. Biz HALA SATIŞ*TAKINTISI ile hareket ediyoruz..!! Önemle*Bilgilerinize..! #TurizmdeÇÖZÜM
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha