Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor
20 Temmuz 2024, 23:38
Açılışı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı 13 yıl aranın ardından sonra açılıyor.

Adana ile Mersin arasında Tarsus'ta inşa edilen Çukurova Havalimanı 13 yıl aranın ardından açılıyor. 2011'den beri 8 Ulaştırma Bakanı'nı eskiten Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Çukurova Havalimanı’nın açılış tarihini duyuran Bakan Uraloğlu, kamu kaynağı kullanmadan 800 hektar üzerine inşa edilen 8 milyon yolcu kapasiteli limandan, 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini bildirdi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “2053 hedeflerimiz kapsamında aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Havalimanı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adımdır. Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

8 Milyon Yolcuya Hizmet Verecek

CAT-II standartlarında 3 bin 500 metre uzunluğunda inşa edilen piste en geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapabileceğini belirten Bakan Uraloğlu, “8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanımız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak, Türkiye’nin kargoda ikinci büyük HUB’ı ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanımızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz.” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı inşası kapsamında 110 bin metrekare kapalı alanlı Terminal Binası inşa ettiklerinin altını çizen Uraloğlu, “Yaklaşık 800 hektar üzerine inşa ettiğimiz Çukurova Havalimanımızda 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu da bulunuyor” dedi.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha