Condor'a talip çıktı

Condor'a talip çıktı
02 Ekim 2019, 10:02
İflas eden Thomas Cook'un havayolu şirketi Condor'a talip çıktı.

Almanya’nın üçüncü büyük tur operatörü DER Touristik Condor’a talip olduğunu açıkladı. DER Touristik Merkez Avrupa CEO’su Ingo Burmester, Condor’a ortak olmaya sıcak baktıklarını belirtti.

Burmester, Condor’un özellikle Almanya’daki turistik operasyonlar için son derece önemli olduğunu ve kurtarılması için kendilerinin de destek olmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Almanya'da federal hükümet ve Hessen eyalet hükümeti iflas eden seyahat şirketi Thomas Cook'un Alman iştiraki havayolu şirketi Condor'a 380 milyon euro devlet garantili kredi sağlanması konusunda anlaşma sağlamıştı. Kredi meblağı federal hükümet ile Hessen eyalet hükümeti tarafından temin edilecek.

Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, yaptığı açıklamada Condor'un içine düştüğü olumsuz koşulların Thomas Cook şirketinin iflasıyla bağlantılı olduğunu belirterek, "Şirketin kendisinin neden olduğu bir sorun değil" demişti.

Almanya’da Thomas Cook dışında diğer tur operatörlerine de koltuk sunan Condor’un koltuk kapasitesinin sadece yüzde 30’u Thomas Cook’a ayrılmıştı.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha