Göreve geldiği günden bu yana sektörle, özellikle de TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile geliştirdiği yakın ilişkilerle dikkat çeken Arslan'ın görevden alınışı, ardında kocaman bir boşluk ve soru işaretleri bıraktı...
Başaran Ulusoy'la ilişkilerinde, adeta sektör-kamu işbirliğinin sınırlarını zorlayan Arslan'ın gidişine, müze biletleri ve KOMER'deki sermaye artırımının neden olduğu ileri sürülüyor.
TÜRSAB'ın stokta bulunan müze biletlerinin geçerlilik süresiyle ilgili DÖSİMM'e ilettiği yazıya, oldukça çetrefil bir konu olmasına rağmen, 2 saat 22 dakikada cevap veren Arslan, Bakanlık bürokrasisinde kırılması güç bir rekora imza atmıştı.
Sektörde Arslan'ın bu yazıyı yetkilerini aşarak verdiği ve devleti zarara uğrattığı iddia edilse de konuyla ilgili olarak, kamuoyunda duyulmuş, bir soruşturma veya suç duyurusu bulunmuyor.
Arslan'la ilgili iddialardan bir diğeri ise Ulusoy'un Devlete ödemesi gereken bilet paralarını, kamuoyunda batık proje olarak anılan KOMER'e sermaye olarak aktarılmasında rol oynaması. Arslan'ın bu hamle ile Ulusoy'u önemli bir maddi yükten kurtarırken, zararı devlete yıktığı iddia ediliyor.
Çetin Arslan'dan boşalan koltuğa ise kurumun deneyimli bürokratlarından Murat Usta atandı. Müzelerin ilk ihale sürecinde önemli görevler üstlenen Murat Usta, DÖSİMM'in iç işleyişine ve sektör ilişkilerine hakim bir isim.
12 Temmuz Çarşamba günü makamında, TÜRSAB Başkanı Ulusoy ile bir araya gelen Murat Usta'nın selefi Çetin Arslan'ın kurduğu sektörel ilişkileri nasıl yöneteceği ise ayrı bir merak konusu...