Bodrum'da vahşet: Rus anne ile kızı öldürüldü

Bodrum'da vahşet: Rus anne ile kızı öldürüldü
30 Kasım 2023, 08:47
Muğla'nın Bodrum ilçesinde sarp arazide çarşafa sarılı 2 cansız beden bulundu. Öldürülen kişiler Rus uyruklu anne ve kızıydı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde İçmeler Mevkii tersane bölgesindeki ormanlık alanda kayaların ve çalıların arasında çarşafa sarılmış ve iple bağlanmış olarak bulunan cansız bedenlerin 42 yaşındaki Rus Irine Dvizova ile 14 yaşındaki kız Diana Dvizova'ya ait olduğu belirlendi.

Katil zanlısı olarak eski eşi aranıyor

Anne ve kızının tabancayla öldürüldükleri anlaşıldı. Rus arkadaşlarının 6 gün önce polise kayıp müracaatı yapması ile ortaya çıkan olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Polis, çifte cinayetin bir numaralı şüphelisi Litvanyalı eski eşin peşine düştü. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği Dvizova'nın Türk ve Rus arkadaşlarından bazılarının ifadelerine başvurulduğu öğrenilirken, şimdiye kadar elde edilen bulgular çifte cinayette şüpheleri Litvanyalı eski eş üzerinde topladı. Polis, cinayetlerin bir numaralı şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı.

Gayrimenkul danışmanlığı yapıyordu

Konacık Mahallesi'ndeki lüks bir villada oturan, geçmişte Türkiye'de İstanbul, Bodrum ve Kapadokya'da lüks markaların tanıtımını yapan model Dvizova'nın son yıllarda Bodrum'da Rus milyarderlere yönelik emlak ve gayrimenkul danışmanlığı yaptığı, kendisine ait olan iki lüks evi de bir süre önce satışa çıkardığı belirtildi.

Cinayet villa da mı işlendi?

Lüks yaşamı ile dikkat çeken Dvizova ve kızının yaklaşık 5 gün gönce ortadan kaybolmasının ardından Konacık Mahallesi'ndeki lüks villaya giden yakınları koltukların üzerinde kan lekesi görmeleri ve bazı eşyaların kırık olması nedeni ile polise müracaat etti. Bu bulgular cinayetlerin villada işlendiği iddiasını güçlendirdi.

Olayla ilgili araştırma başlatıldı. Evden çıkan bir otomobil tespit edildi. Otomobilin Anne-kızın cesetlerinin bulunduğu İçmeler Mevkii'ne gittiği tespit edildi.

Arkadaşlarına 'Hayatım tehlikede' demiş

Salı akşamı kızı ile birlikte Bodrum İçmeler mevkiinde kayalar ve çalılıkların arasında çarşafa dolanmış ve iple bağlanmış olarak cesetleri bulunan 42 yaşındaki Rus Irina Dvizova, yakın arkadaşlarına, “Hayatım tehlikede o yüzden evimi satıp Bodrum’dan kaçmam gerekiyor” dediği iddia edildi. İzvestiya'ya konuşan yakınları, katilin Dvizova'nın eski kocası olduğunu düşüünüyor.

Rusya’da zengin bir işadamının karısı iken 6 yıl önce Litvanyalı bodyguard sevgilisi ile birlikte Bodrum’a kaçtığı iddia edilen Rus model Irine Dvizova, burada bir erkek çocuk sahibi oldu. İddiaya göre daha sonra ilk eşinden olan çocuklarını da Bodrum’a getiren Rus model, geçtiğimiz aylarda, yakın çevresine Litvanyalı sevgilisinin kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle Konacık’taki bir sitede bulunan lüks evini acil olarak satmasını gerektiğini söyledi. Evini satmak için bir firmayla anlaşan Irina Dvizova, çeşitli nedenlerden dolayı satışın bozulması üzerine arayışını sürdürdü.

Bu arada Türkiye'de Rus modelin öldürülmesindeki şüpheli hakkında bilinenleri aktaran İzvetsiya gazetesi, Dvizova'nın akrabalarının ifadesine göre katilin, modelin eski kocası Andrey K. olduğunu iddia etti.

Ailenin ifadesine göre olay yerinde 46 numara ayakkabıya ait ayak izleri bulundu. Ayrıca Andrey K.'nin Türkiye'ye giriş yaptığı da belirtildi. Şüphelinin sık sık saldırganlık nöbetleri geçirdiği öğrenildi. İzvestia, Andrei K.'nin kapıyı kırdığını, arka planda ise kadın çığlıklarının duyulduğunu gösteren görüntülere ulaştı.

Telegram'ın 112 numaralı kanalına göre Dvizova'nın eski kocası daha önce Rusya ve diğer ülkelerde çeşitli suçlardan hüküm giymişti. Yerel bir oligarktan elmas çalmaktan Monako polisi tarafından aranıyordu.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha