Antalya Alanya'daki kazaOkurcalar Mahallesi D400 karayolu üzerinde meydana geldi. Z.K. (51) idaresindeki 63 AED 492 plakalı otobüs ile yolcu almak maksadıyla durakladığı sırada G.A. (40), yönetimindeki 07 AT 855 plakalı tur otobüsü arkadan çarptı.
Kaza ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri aracına sıkışan G.A'yı güçlükle çıkardı. Kazada tur otobüsünde yolcu bulunmadığı belirtildi. Kazada 2'si ağır 25 yaralı çevre hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Kazayı yara almadan atlatan yolcuların kaldırımda beklediği anlar dikkatlerden kaçmadı. Yolcular jandarma araçlarıyla karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Diğer tur aracı kazası öğleden sonra Rize’nin Güneysu ilçesinde meydana geldi. Yabancı uyruklu turistleri taşıyan minibüs toprak duvara çarptıktan sonra çift kabin aracın üzerine devrildi. Devrilmenin etkisi ile 23 yabancı uyruklu turist yaralanırken, tur minibüsünün şoförü araçta sıkıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Güneysu itfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine araçta sıkışan şoför yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından çevrede ki hastanelere nakledildi.