Bir dizi sayesinde turist sayısı yüzde 71 arttı

Bir dizi sayesinde turist sayısı yüzde 71 arttı
13 Mart 2019, 09:28
Dün İstanbul'da düzenlenen ikinci Global GastroEkonomi Zirvesi'nde yabancı konuklar gastronominin turizme katkısını çarpıcı örneklerle anlattı.

Dün İstanbul'da düzenlenen ikinci Global GastroEkonomi Zirvesi'nde yabancı konuklar gastronominin turizme katkısını çarpıcı örneklerle anlattı.

Bir dizi bu yolu açtı, turist sayısı yüzde 71 arttı

O’ngo Food İletişim Başkanı Dr. Jai Choi ise ‘Saraydaki Mücevher’ konuşmasında şu yorumlarda bulundu: “Küresel yeme içme sektörü 2014 verilerine göre 5.340 trilyon doları aşan bir hacme sahip, yani global otomotiv sektörünün yaklaşık 3 katı. Her sene Kore denince akla ne geldiği soruluyor? Cevaplar, Kimçi, K-pop, Samsung ve LG, Kore Savaşı akla ilk gelen şeyler... Ancak bir de mutfağımız var. Kore mutfağının dünyaya nasıl tanıtılacağına ilişkin neler yapıldı diye soracak olursanız bir dizi bu yolu açtı diyebiliriz. 16. Yüzyılda geçen ve Kral’ın kişisel şefi olmak isteyen bir karakterin dizisi bu anlamda katkı sağladı. Çünkü bu dizi 150’den fazla ülkeye ihraç edildi. Ve dizi yayınlandıktan sonra Ortadoğu’dan Kore’ye gelen turist sayısı yüzde 71 arttı. Tabi geldiklerinde aynı menü ve masa düzenini görmek istediler. Ancak maalesef bugünün koşullarında bu mümkün olmadı ama Kore dizileri, K-Pop ve hükümet girişimleri ile Kore restoranlarının tümünün sayısı 2,8 kat artış gösterdi.”

Gastronomi sayesinde Peru ekonomisi toparlanmaya başladı

‘Lima’dan Bodrum’a’ ile kendi hikayesini katılımcılarla paylaşan The Bodrum Edition Executive Chef’i Diego Munoz ise şunları söyledi: “1 Yıldır Türkiye’de çalışıyorum ve benim için çok güzel bir deneyim oluyor. Ancak bugün Peru’daki gelişimi aktarmak için buradayım. Gastronomi anlamında nasıl bu kadar büyük bir başarı hikayesi yakaladığını anlatmalıyım. Peru’da savaş sonrası mahvolan ekonomi bir şekilde ayağa kalkmalıydı. 2000 yılından sonra durum değişti, Peru kültürü tekrardan canlanmaya başladı. Gastronomi sayesinde ülke ekonomisi toparlanmaya başladı. Kimlik ve benlik gastronomi sayesinde gelişti. Diğer alanlarda da büyük gelişmeler yaşandı. Örneğin sanat bunlardan biriydi. Gelenek, çeşitlilik ve kimliğin kucaklanması yani sahip çıkılması ve kim olduğunu anlatmayı başarmamız bu gelişim sürecini hızlandıran ve güçlendiren unsurlar oldu” dedi.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha