Bilet fiyatları düşmeye başladı

Bilet fiyatları düşmeye başladı
27 Ağustos 2019, 14:01
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ziyareti sırasında mutabık kalınan konularla ilgili bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel turizm açısından ülkedeki en büyük sorunun ulaşım olduğuna dikkat çekerek bilet fiyatlarındaki pahalılığın ülke turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.

Sefer sayısı arttı bilet fiyatları düştü

Turizmde yaşanan sıkıntıların aşılması için Türkiye’ye ziyaretler yaparak bir takım görüşmelerde bulunduklarını anlatan Bakan Üstel, Türkiye’nin değişik illerine sefer sayısını artırdıklarını ve böylece bilet fiyatlarının düşmesini sağladıklarını söyledi.

Üstel, 2020’de THY’nin bütün illerden seferleri çoğaltması ile bilet fiyatlarının düşmesini beklediklerini kaydetti.

Bilet fiyatlarının düşmesi için çalıştıklarını anlatan Bakan Üstel, kamu-özel ortaklığı ile bir havayolunun kurulması için de herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini, bu konuda herkesten destek istediklerini kaydetti.

Tek vizeyle iki ülkeyi ziyaret

Türkiye’deki turist profilinin değiştiğini de anlatan Üstel, Türkiye’ye vize ile gelen turistlerin KKTC’yi de ziyaret edebilmeleri için çalışma yaptıklarını belirtti.

Bakan Üstel, Türkiye’deki Pazar payını artırmak için de Ankara, İzmir ve Antalya’da tanıtım faaliyetleri yürüteceklerini söyledi.

Turist sayısı hedefimize ulaştık

2011-2013 yıllarında bir milyon turist bir milyar dolar hedefi koyduklarını hatırlatan bakan Üstel, bugün ulaşılan turist sayının bir milyon 150 bin olduğunu söyledi, çalışarak hedeflere ulaşılabilineceğini kaydetti.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha