Bakanla Başkan arasındaki gerilim tırmanıyor...

Bakanla Başkan arasındaki gerilim tırmanıyor...
15 Mayıs 2024, 20:04
Turizm sektörü, bugüne kadar görülmemiş bir kavgaya sahne oluyor… TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında başlayan gerilim tırmanarak devam ediyor.

TÜRSAB’dan elde edilen bazı belgelerin, manipüle edilerek, sahte hesaplar üzerinden yayılmaya başlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bağlıkaya, yürütülen operasyonun arkasında Ersoy ve çevresindeki küçük bir trol grubunun olduğunu ima ederek, sert eleştirilerde bulunmuştu.

Bağlıkaya, dün akşam saatlerinde sosyal medyasından yayınladığı açıklamada ise isim vermeden Ersoy’a yönelik eleştirilerini devam ettirdi.

Ersoy’un iç pazarda tekelleştiği ve karşı duran TÜRSAB’ı bu nedenle bölüp parçalamak istediğini dile getiren Bağlıkaya, “Doğruyu söyleyeceğiz, sinmeyeceğiz, susmayacağız... Seyahat acentalarının hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız” diyerek, saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğinin mesajını verdi.

"İç Pazar Tekelcisi”

Açıklamasında, Ersoy’un şirketi ETS’nin iç pazarda oteller ile gerçekleştirdiği “tek yetkililik” anlaşmalarına da gönderme yapan Bağlıkaya, “İç turizm pazarı tekelcisinin sistemli biçimde bize neden saldırdığını, neden bölüp parçalamak istediğini biliyoruz.

Yıllardır sürdürülen haksız rekabetten elde edilen güçle, 15 bin seyahat acentasının ekmeğini engelleyen tek yetkililik sözleşmeleriyle, iç turizm pazarındaki tekelci zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Firuz Bağlıkaya, açıklamasını “Doğruyu söyleyeceğiz, sinmeyeceğiz, susmayacağız... Seyahat acentalarının hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız.” diye tamamladı.

Firuz Bağlıkaya'nın açıklaması şöyle:

Yorumlar
Cengiz İldiri
16 Mayıs 2024, Perşembe 03:27
bakana laf söyleyen acentanın kapısında müfettişler bitiyor, isimsiz zarflarda bakanlıktan tebligatlar, cezalar geliyor. O yüzden kimse ses çıkaramıyor. bakanın acentası 25 yıldır dev bir tekel oluşturduğu gibi rekabet kurumuda bunlara çalışıyor. Bugün 15 bin acentanın hiç biri belekte, bodrumda, didimde, kuşadasında doğru düzgün 5 yıldızlı denize sıfır otel satamıyor. Ne grup gönderebiliyoruz, ne de münferit yolcu, küçüle küçüle battı acentaların çoğu. Keşke Başkan Bağlıkaya daha önce ses çıkarsaydı ama zararından neresinden dönersek kardır. Bakan bey acilen durdurulmalı, aldığı arsalar yargıya gitmeli.Sit alanlarını arkadaşlarına dağıttı. İsimleri tüm sektör biliyor.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha