Bakan Ersoy’un 2.3 milyarlık otel projesine teşvik!

Bakan Ersoy’un 2.3 milyarlık otel projesine teşvik!
05 Eylül 2022, 08:42
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Temmuz ayına ilişkin teşvik belgeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın temmuz ayına ilişkin teşvik belgeleri Resmi Gazetede yayımlandı.

Bakan Ersoy'un şirketi Bodrum Türkbükü'nde 2 milyar 350 milyon liraya 870 yataklı otel yapacak

Buna göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yöneticisi ve ana hissedarı olduğu Bodrum Türkbükü’ndeki MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği AŞ’nin 307 oda, 870 yataklı 5 yıldızlı otel projesinin yatırım teşviğine bağlanan tutarı 2 milyar 350 milyon lira.

Sol Haber'den Kadir Sev'in haberine göre bölgesel öncelikli yatırım sınıfından verilen teşvik unsurları şunlardan oluşuyor:

7 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesini devlet karşılayacak. Projeyi gerçekleştirmek amacıyla alacağı Kredilere faiz desteği verilecek. Gelir Vergisi; Gümrük Vergisi ve KDV istisnalarından yararlandırılacak.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, 25 dönüm ormanlık araziyi talan edecek otel projesini, geçen mayıs ayında tartışmalı bir ÇED sürecinden sonra onaylamıştı. İki ay sonra teşvik listesine alındığı görülüyor.

Ersoy, Aralık 2020’de Bodrum Hilton Tükbükü Oteli’in de sahibi olduğu Azerbaycan merkezli ISR Turizm Şirketini satın almış ve adını MRA turizm ve Otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirmişti.

7 Ağustos 2022 Günlü Resmi Gazetede yayımlanan geçen haziran ayında yatırım teşvik listesinde Ersoy'un sahibi olduğu Voyag Turizm Otelcilik AŞ’nin 2 milyar 150 milyon lira tutarındaki modernizasyon projesine “bölgesel öncelikli yatırım” sınıfında yer verilmişti.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha