Bakan Ersoy: Fuarların tanıtıma katkısı yok, sayıyı düşüreceğiz

Bakan Ersoy: Fuarların tanıtıma katkısı yok, sayıyı düşüreceğiz
06 Ekim 2018, 14:57
Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak bugünkü yazısında Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım stratejisindeki değişimle ilgili ilginç notlar aktardı. Bakanlık, yurtdışı fuar sayısını azaltırken pazarlamanın başına CMO getirecek.

Kadak'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: "Öğreniyorum ki Bakan Ersoy, Türkiye'nin yurtdışında katıldığı yaklaşık 150'ye yakın fuar sayısının 40'a düşürülmesini istemiş. Ersoy, etkin sosyal medya kullanımının öneminin ortaya çıktığı bu günlerde doğru hedef kitle, nitelikli turist için fuarda yapılan tanıtımın bir anlamı olmadığı görüşünde.

"Fuar en pahalı yatırım. Kaç kişiye ulaşıyor ki? Bir turizmci olarak söyleyeyim, fuarların tanıtıma hiç bir faydası yok. Bakın Berlin Turizm Fuarı'na, hiç TUI katılıyor mu" diye soran Ersoy, doğru bir CMO ve doğru bir alt yapıyla doğru hedef kitleye ulaşmanın da mümkün olduğunu düşünüyor:

"Gerekiyorsa kanaat önderlerini Türkiye'ye getirip, onlarla tanıtımyapacağız. Yurtdışında konununuzmanı tüm ajanslarla görüşüyoruz."

Yorumlar
Ali kaya Agne Tours
08 Ekim 2018, Pazartesi 08:26
Körler sağırlar birbirini ağırlar misali olunca her fuar kazanç sağlamaz. Fakat,gittiğiniz her fuarda otelci -Acentacı görüşmesi yerine Acenteci-yabancı Acenteci görüşmeleri sağlanırsa değer kazanırsınız. Bunu söylerken geriye dönük hatırladığınızda sadece pazarlama yapanlar Acentelerdi. Ne zamanki Otel sahipleri genel müdürle fuara katılınca ,genel müdürler patronun gönlünü yaptırmaktan pazarlamaya vakit bulamamaktadırlar.Ayrı meselede Oteller yerli acentelere neden Itb de randevu verırler? Türkiye'de daha basit ve ucuz değilmi? Meslektaşın birisi Artemisten bahsetti.orası ayrı bır pazar. Evinde Bebek gibi Eşi veya sevgilisi dururken neden Kaçak peşindesiniz. Birde Türkiye'yi tanımayan İranli, Bulgar ve Türk hostesler tanıtımın şakası.... Fuarların ilk günü bütün otelci ve Devletten teşvik alan genel müdürler fuarda ne yazıkki 2. Gün hepsi alışverişte. İşte benim kardeşlerim..... Dijital pazarlama en iyisi iken kaçtane otelci ve Acentecinin kaç dilde WEB sayfası var ????
hakan kepek
08 Ekim 2018, Pazartesi 11:02
Serdar beyin yorumlarına katılıyorum. ek olarak bahsetmiş olduğunuz kurum ve kuruluşların almış oldukları ödeneklerin fuarlarda çöpe gitmesi yerli ve milli zarar olarak kayıtlarda yerini almalı.. Turizm personeli sezonluk değildir bilgilidir eğitimlidir diyoruz ama turizmin bakanlığında bile turizm mezunu insan yok denecek kadar az... kültürel değerlerini bilmeyen var olan değerleri değerlendirmeyi bilmeyen insanlarla bakanlık kurulmuş yıllardır devam ediyor .. umarım bu düzen değişir.
Sadun ALP
08 Ekim 2018, Pazartesi 10:28
Sayın Mehmet Ersoy,Fazla fuarlara katılmanın hiç bir anlamı yok ve boşa tanıtım,bu karar doğru bir karar,yanlız tanıtım faaliyetlerinde HOME OF TURKEY ibaresi yerine,daha akılda kalıcı kısa ve bizi anlatan birşey kullanılırsa ve aynı zamanda DENİZ,KUM,GÜNEŞ'ten bu kadar Yabancı misafir ağırlarken neden tanıtımlarda sahillerimizin güzelliği yok,neden bir anne baba çocuk figürü yok,neden sahilde oynayan çocuklar yok,neden bikinili yada mayolu bir kadın,mayolu bir erkek neden yok.Biz asıl misafiri bu şekilde alıyoruz.Tabiki tanıtımlarda tarihi ve doğal yerlerimizin özellikleri ön plana çıkacak ama tanıtımlarda ağırlığın DENİZ,KUM ve GÜNEŞ'e verilmesi bizi daha iyi yansıtacaktır .Fuarlar'da Kalkınma ajansları,Valilikler,Belediyeler,Birliklerin olması inanın bize hiç bir şey kazanadırmadıgı gibi gereksi bir masraf oldugu için boşa enerji,zaman ve para harcanıyor.Saygılarımla
Hüseyin salih
08 Ekim 2018, Pazartesi 12:25
Bakan çok haklı yandaş gezdirene kadar ülkelerin yayın organlarını ülkemize davet eder iyi Tanıdım yabarsak o ülkenin köylerine kadar ulaşmış oluruz hem ekonomik hemde çoğul Tanıdım olur
Serdar Sağlamtunç, FCSI
07 Ekim 2018, Pazar 06:48
Pek çok yaratıcı ve farklı tanıtma ve etkinlik yöntemi var. Ancak mevcut birikim ve kafa yapısına bunları anlatmak oldukça zor. Doldur uçağı, ziyaretçileri yedir içir ve geri gel. Ne bu? Bir de KOSGEB ve diğer kurum teşvikleri var ki, akıtılan para karşılığı hiç sorgulanmadığı için insanlar aileleri ile gezip geliyorlar ve sonuç tabi ki SIFIR. Değişir mi? Hiç sanmam. Ama CMo yetmez, CEO, CFO ve diğer Ce ile başlayanlar da olmalı :) Bir de kanaat önderlerinin misafir edilmesi var ki, bu tam bir çıkmaz sokak. Zaten bu yıllardır yapılıyor. Türkiye'ye gelen beleş ziyaretçi sayısına bakın, ne dediğimi anlarsınız.
Levent güner
07 Ekim 2018, Pazar 08:57
Gidilen ülkeleride eden ülkelerdeki acentaları türkiyede ağırlayıp etkinliklerde bullunmak
Serdar Çelenk
07 Ekim 2018, Pazar 08:04
Fuara kimler, nasıl hazırlanarak gittiğine bağlı olarak doğru. Şimdiye kadar yandaş gezdirmek için gidilen fuarlara katılan kuruluşlar ; Valilikler, kalkınma ajansları, belediyeler, otelciler vs. Pardon, bu kurumların fuarda işi ne ? Turizm bakanlığında turizm alt yapısı olan, yabancı dile hakim, başka bakanlıktan yatay geçmemiş kaç kişi var ? Bakanlık personeli ile de tanıtım olmaz. Turisti getirecek olan seyahat acentaları. Tanıtıp yapılacaksa, onu da en iyi yapabilecek olan rehberler. Birden fazla dile hakim, ülkenin değerlerini tanıyan ve yabancı dilde en çarpıcı olarak anlatabilecek olanlar rehberler. Önceden planlanmış, randevuları alınmış B2B görüşmeler ve tanıtımlarla fuarlar yararlıdır. Ama gönül eğlendirmek, Berlin ITB'ye gidip de, Artemis'ten çıkmamakla tanıtım olmaz !
Yusuf sandıkçı
06 Ekim 2018, Cumartesi 10:32
Sayın bakan diyorsa doğrudur nitelikli turist neden fuara gelsin bizim ülkemizde de aynı değil mi
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha