Bakan Ersoy'dan açıklama: O proje bizim değil!

Bakan Ersoy'dan açıklama: O proje bizim değil!
03 Şubat 2020, 09:30
İzmir’de Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı Mahallelerinde bulunan ve toplamda 511 parsel arazinin acele kamulaştırılması tartışmalarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan açıklama geldi.

Çeşme Alaçatı’da Suudi Arabistan merkezli şirket tarafından bir projenin hayata geçirileceği iddiası ise tepki çekmişti. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Oran, “Sayın Turizm Bakanımızla az önce yaptığım telefon görüşmesinde sosyal medyada dolaşmakta olan projenin hiçbir şekilde Turizm Bakanlığı projesi olmadığını ayrıca bakanlığımızın projeleri içinde bir kanal açma düşüncesinin de bulunmadığını ve yapılacak projelerde Çeşme Belediyesi ile istişare halinde olacaklarını sevinerek öğrendim. Acele kamulaştırmalarla ilgili süreçlerin de takipçisi olacağım. " ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi'nde biri Çeşme'de, diğeri Didim'de olmak üzere iki turizm merkezinin çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Bakan Ersoy, "Bu projeler, Ege'nin en büyük ihtiyacı 12 aylık turizmin gerekli olan golf, termal, kongre, etkinlik, spor, doğa, bisiklet ve benzer aktiviteleri içeren, örnek projeler" dedi.

Düşündükleri planın henüz proje aşamasına gelmediğini belirten Bakan Ersoy'un, "Şekillendiğinde sizi Ankara'ya davet edeceğim. Mersin Limanı'nda bir proje öngörüyoruz. Ayrıca kıyıları halkın kullanımına açık bırakacağız. Buralarda inşaat olmayacak" dediği öğrenildi.

Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha