Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi açılıyor

Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi açılıyor
03 Ekim 2018, 16:58
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi bünyesinde Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi açılıyor. Merkez, peyzaj sektörünün eğitimli eleman ihtiyacını karşılamanın yanı sıra akademik çalışmalar için de çağdaş bir uygulama üssü olacak.

3 Ekim 2018 Çarşamba günü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Akbulut tarafından açılışı yapılan, Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi, peyzaj sektöründe ihtiyaç duyulan bilimsel kıstaslar doğrultusunda eğitim almış teknik eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacak.

Türkiye’de bir ilk

Merkez, özel sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayarak sürdürülebilir hizmet anlayışını geleceğe taşımayı hedeflerken, bahçıvan yetiştirme ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim konusunda özel sektör – üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen öncü bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor.

Merkez’de uygulamalı eğitimin bitki üretimi safhasında viyollerde, saksıda ve toprakta bitki üretim teknikleri, bitki bakım makineleri eğitim safhasında budama makası, çim biçme makinesi, motorlu tırpan, çit budama makinesi, ilaçlama pompası ve atomizer kullanımı, zirai ilaç eğitimi safhasında da ilaç gübre, toprak çeşitleri gibi konular derinlemesine işlenecek. Teorik dersler ise Orman Fakültesi’nin dersliklerinde yapılacak.

Merkez’in sera ve dış alanlarından, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin yanı sıra peyzaj mimarlığı, süs bitkileri, bitki sağlığı gibi konularda çalışan akademisyenler yıl boyunca faydalanabilecekler. Üniversite öğrencileri ile personelinin fidanlık stajlarına da ortam yaratan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi ayrıca workshop, seminer ve etkinlik programlarıyla kapılarını bireysel katılımlara da açık tutacak.

Tam eğitim, tam donanım

İstanbul’un ve ülkemizin doğal bitki varlığının ekonomiye kazandırılmasının yollarını keşfetme misyonunu üstlenen Merkez, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nin Sarıyer-Bahçeköy’deki kampüs sahası içerisinde, 2.000 metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. Merkez, 200 metrekarelik sera alanı, 1.800 metrekarelik açık bölüm, eğitimin hizmetine sunulmuş olan fidanlık sahası, 1.000 metrekare çim alan, doğal gölet ve eğitim için gerekli makine ve ekipmanlar ile donatıldı.

Ortak sera alanında bitki üretimlerinin gerçekleştirileceği Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin fidanlık sahası, yetiştirilen fidanların dikimi için kullanılacak. Fidanlık, şirketin sürdürülebilirlik politikasına destek verecek olan kompost üretimi gibi projeler için de değerlendirilecek.

Serada ayrıca Viburnumlucidum (parlak yapraklı kartopu), Photiniaredrobin bodur (bodur alev çalısı), Lavandulaofficinalis (lavanta çiçeği), Lonicera (çalı hanımeli), EuoynmusJaponica (yeşil taflan), Rhyncospermum (yıldız çiçekli yasemin) gibi dış mekân bitkileri yetiştirilecek. Bu bitkiler, peyzaj projelerinde çok talep gördükleri için tercih edildi.

Yorumlar
Alime Altundiş
31 Ekim 2018, Çarşamba 10:43
Kurs ne zaman basliyor ? Bu konuyu gorusmek icin bir iletisim numarasi verebilir misiniz? Teşekkürler.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha