ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege: EMITT, çiğ köftelerin tavana atıldığı bir fuara dönüştü

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege: EMITT, çiğ köftelerin tavana atıldığı bir fuara dönüştü
09 Mayıs 2023, 18:07
EMITT’in turizm profesyonellerinin beklentisini karşılamaktan uzaklaştığını ifade eden Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, “Şahsi olarak bundan çok hoşnut değilim. Yöresel el sanatlarının sergilendiği, çiğ köftelerin tavana atıldığı bir pozisyona yaklaştı” diye konuştu.

İstanbul Turizm Fuarı’nın basın toplantısında gazetecilerin EMITT fuarına ilişkin bir sorusu üzerine söz alan Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, dikkat çekici eleştirilerde bulundu. EMITT’in turizmcilerin ihtiyacını karşılayamadığını savunan Ege, fuardaki yöreselliğin sektörün profesyonel tarafını gölgelediğini ifade etti.

“Şahsen çok hoşnut değilim”

EMITT’ın oteller ve seyahat acentaları ile son tüketiciyi bir araya getirdiğine dikkat çeken Ege, “EMITT, benim gözlemlediğim kadarıyla, biraz YÖREX tarzı, yöresel ürünlerin sergilendiği bir duruma geldi. Ben şahsi olarak bundan çok hoşnut değilim. Yöresel el sanatlarının sergilendiği, çiğ köftelerin tavana atıldığı bir pozisyona yaklaştı” dedi.

“İşi olmayanın gelmediği fuarlar istiyoruz”

Ege, olması gereken turizm fuarını ise şöyle tarif etti: “Kurumsal, işi olmayanın gelmeyeceği bir fuar istiyoruz. Yurt dışında gittiğimiz gibi aslında. Katılımcıların kendini toplayarak, düzenleyerek, çekidüzen vererek geldiği bir fuar olmasını istiyoruz.”

Yorumlar
Ahmet Güder-İzmir
10 Mayıs 2023, Çarşamba 09:49
Antalya'da birkaç senedir düzenlenen ve ekim ayı sonuna denk gelen fuar bence bu formata yakın. Sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yakın olması ve sezonun daha tam kapanmaması biraz gölgede bırakıyor. Bence bu fuar hatta EMİTT de dahil olmak üzere, belediyelerden ve gastronomiden farklı olmalı ve ayrıca, günlük uygun bir ücret bile ödenebilir diye düşünüyorum.
SERDAR SAĞLAMTUNÇ, FCSI
10 Mayıs 2023, Çarşamba 08:54
Belki birkaç soru aydınlatıcı olabilir; 1. Çiğ köfteye bir günde mi geldik? 2. Benzeri uygulamalara harcanan para ne kadar? 3. Bahsi geçen uzman/kurumsal fuar kavramını bilen var mı? 4. Kurumsal fuar seçeneğinde katılımcıların yeni fikir/çözüm olarak sunacakları ne var? Bunların yanıtları üzerine düşünmek faydalı olabilir. Çünkü şahsen katıldığım bu kapsamda birden fazla profesyonel organizasyon yapılmakta. Sadece bilgi almak, verileri güncellemek için bir araya gelen profesyonellerin her etkinliğinde ufuk açıcı fikirler ortaya atılır ve tartışılır. Örneğin turizmin 2050 yılı gidişatı, yeşil kavramı, çevre etki uygulamaları falan. Bizden kaç gömlek fazla? Sadece yurt dışı seyahati, devlet teşviki, harcamaların devlete yüklenmesi, sonuç Z Raporu istenmemesi ile harcanan para ve zaman. Bunu anladığımız gün turizmin iyileştirilmesi için ilk adım atılmış olacak.
 
  Yorum için en fazla 1000 karakter girişi yapılabilir!
captcha