Gümüşhane’de İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Süleymaniye Mahallesi’ndeki butik otel, İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla yeniden gündeme geldi.
Aynı taşınmaz için peş peşe gelen iki farklı talebi değerlendiren meclis, mevcut tahsisi kaldırırken, bedelsiz tahsis önerisini uygun bulmadı. Yapılan değerlendirmelerin ardından butik otelin ihale yoluyla kiraya verilmesi benimsendi.
İlk adım mevcut tahsisin kaldırılması oldu
Sürecin başlangıcında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Nisan 2026 tarih ve 6149 sayılı yazısıyla Süleymaniye Mahallesi 355 ada 1 parselde bulunan butik otelin mevcut tahsisinin sona erdirilmesini talep etti. Müdürlük, taşınmazın Gümüşhane Zigana Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına tahsis edildiğini ancak okulun Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde artık öğrenci bulunmaması nedeniyle bu kullanımın devam etmesinin mümkün olmadığını bildirdi.
İl Genel Meclisi de yapılan değerlendirme sonunda mevcut tahsisin iptal edilmesine onay verdi.
Aynı taşınmaz için ikinci talep geldi
Mevcut tahsisin kaldırılması talebinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu kez aynı taşınmazın Fevzi Ataç Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edilmesini istedi. 20 Nisan 2026 tarih ve 8254 sayılı yazıda, Gümüşhane’ye gelen öğretmenlerin, eğitim personelinin ve resmi misafirlerin konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte öğretmenevi hizmetlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Ancak bu kez meclisin değerlendirmesi farklı oldu.
Bedelsiz tahsise onay çıkmadı
İl Genel Meclisi üyeleri, butik otelin öğretmenevine bedelsiz olarak tahsis edilmesi yönündeki öneriyi ayrıntılı biçimde görüştü. Yapılan müzakerelerin ardından söz konusu talep uygun bulunmadı ve bedelsiz tahsis isteği reddedildi. Böylece taşınmaz için ikinci kullanım modeli de meclisten geçmedi.
İhale seçeneği öne çıktı
Tahsis taleplerinin ardından meclis, butik otelin geleceğine ilişkin üçüncü bir karar aldı. Üyeler, taşınmazın Gümüşhane’ye gelecek misafirlerin konaklama ihtiyaçlarında değerlendirilmesi amacıyla ihale yoluyla kiraya verilmesini uygun buldu. Karar doğrultusunda butik otelin 10 yıla kadar süreyle kiralanmasının önü açılmış oldu.
Bu yöntemle hem taşınmazın aktif şekilde değerlendirilmesi hem de turizm ve konaklama alanında daha verimli kullanılmasının hedeflendiği belirtildi.
Süreç oy birliğiyle tamamlandı
Süleymaniye Uygulama Oteli’ne ilişkin hazırlanan komisyon raporu, İl Genel Meclisi’nin 1 Haziran 2026 tarihli toplantısında üyelerin gündemine geldi. İşaretle yapılan oylamada mevcut tahsisin iptal edilmesi, öğretmenevine bedelsiz tahsis talebinin reddedilmesi ve butik otelin 10 yıla kadar ihale yoluyla kiraya verilmesi yönündeki kararların tamamı oy birliğiyle kabul edildi.
Kararla birlikte taşınmazın bedelsiz tahsis modeli yerine ihale yöntemiyle değerlendirilmesi kesinleşirken, bundan sonraki süreçte kiralama ihalesine ilişkin hazırlıkların İl Özel İdaresi tarafından yürütülmesi bekleniyor.